İlk aşıyı hamile doktor oldu

Güncelleme Tarihi:

İlk aşıyı hamile doktor oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 15:33

SAMSUN’da hamileler domuz gribi aşısı olmaya başladı. İlk aşıyı 22 haftalık hamile doktor Ebru Kaynar Tunçel oldu.

Sağlık Bakanlığı domuz gribi virüsüne karşı yürütülen aşılama çalışmaları devam ediyor. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hamileler domuz gribi aşısı olmaya başladı. İlk aşıyı Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi’nden Dr. Ebru Kaynar Tunçel vuruldu. Dr. Tunçel, aşının domuz gribine karşı yüzde 90 oranında koruyucu olduğunu belirterek, “Bu çok yaygın bir hastalık. Hemen hemen herkes bu hastalığı geçirecek. Hastalık hamilelerde normal kişilere göre daha ağır seyrediyor. Ben de bu sebeple aşı oldum” dedi.

Aşılama çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdür Yardımcısı Erdinç Özoğluise, bugüne kadar il genelinde 1300’u doktor toplam 17 bin kişiye domuz gribi aşısı yapıldığını söyledi. Özoğluise, “Hamilelere içerisinde bağışıklık yapma gücünü artıran ‘Adjuvan’ maddesi içermeyen domuz gribi aşısından uygulayacak. Bu aşıların alerji riski daha düşük. İlk aşamada bin 380 doz aşı elimizde bulunuyor. Samsun’da yaklaşık 11 bin hamile bayan var. Talep doğrultusunda aşı gelmeye devam edecek” diye konuştu.

Öte yandan Samsun’da şu an 250 kişi domuz gribi teşhisiyle tedavi olurken bu hastalardan 5’inin durumunun ağır olduğu, 6 kişinin de yaşamını yitirdiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!