İlk albümüyle liste başı

Güncelleme Tarihi:

İlk albümüyle liste başı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2009 00:00

Mustafa Ceceli (28), ismini müzik dünyasında Sezen Aksu’nun “İkili Delilik” ve Kenan Doğulu’nun “Çakkıdı” parçalarına yaptığı düzenlemelerle duyurdu. Pek çok ünlü ismin albümünde aranjör olarak yer aldı. Geçtiğimiz seneyse şarkı söylemeye karar verdi. Takım elbiseler içinde romantik şarkılar okuyan yakışıklı adam, kısa sürede sevildi. Şimdi uzun süredir titizlikle üzerinde çalıştığı ilk albümüyle karşınızda: “Ben müzik için yaratılmışım” diyor. Albüm kısa sürede listelerde üst sıraya tırmandı.

Altı yaşında klasik piyano eğitimi aldı. İki yıl sonunda piyano hocası, kendisinin artık ona öğretecek bir şeyi kalmadığını, konservatuvara devam etmesini söyleyince, müziği hobi olarak devam ettirmeye karar verdi. Liseden sonra Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümü’nü kazandı. Ama bar programları yüzünden derslerine çalışamayarak üç yılın sonunda okulu bırakmak zorunda kaldı. Tekrar sınavlara girdi, kazandı. Bu arada amatör müzik çalışmalarına devam etti. İlk profesyonel işi, Cenk Eren ve Nükhet Duru’ya çalmak oldu. Orkestradaki arkadaşlarından Merih’in albümü için stüdyoya girdi. Bu sayede 2003’te Ozan Doğulu’yla yolları kesişti. Artık Doğulu’nun kurduğu aranje ekibindeydi. Düzenlemesi için verilen ilk şarkı, Kenan Doğulu Aklım Karıştı’sıydı. “Kenan Doğulu şarkıyı dinlemeye geldi. Ben stüdyo kapısının önünde dizlerimin bağı çözülmüş şekilde bekliyordum. Üç kere dinledi ve çok beğendi” diyor. Bu şarkı sayesinde yolu açıldı, namı pop müzik dünyasında yayıldı.

Emre Altuğ, Hande Yener gibi isimlere düzenlemeler yaptı. Emel Müftüoğlu ile çalıştığı sırada Sezen Aksu’yla tanışma fırsatı buldu. İkili Delilik ve Hükümsüz isimli şarkıları düzenledi. Bengü, Gülşen, Serdar Ortaç gibi isimler bunu takip etti.

ÇAKKIDI HAYATINI DEĞİŞTİREN ŞARKI

Kariyerinin dönüm noktası, yine Kenan Doğulu’nun Çakkıdı şarkısı oldu. Bu kadar tercih edilmesini işini iyi yapmasına bağlıyor: “Kendi tarzımı oluşturmaya çalıştım. Dinleyicilere yaptıklarım farklı gelmiş olmalı. Aynı zamanda kötü ve karamsar da düşünmüyorum. Çalışmayı asla bırakmıyorum.”

Geçtiğimiz sene, müzik kariyerinde bambaşka bir sayfa açıldı. Sezen Aksu’nun başka sanatçılara verilecek bestelerinin demosunu seslendirecekti. Mustafa Ceceli hikayeyi şöyle anlatıyor: “İlk olarak Unutamam isimli demoyu söyledim. Bir süre şarkıyı dinlemişler ve Sezen Hanım’ı arayıp ‘Bu şarkıyı şarkıcısıyla birlikte istiyoruz’ demişler. Birkaç gün düşündüm. Çünkü ben hep enstrümanlara aşık bir adamdım. Hiç şarkı söylemek gibi bir planım yoktu. Bana bir anı olarak kalır diye kabul ettim.”

Bu karar onu aranjör Mustafa’dan şarkıcı Mustafa’ya terfi ettirdi. Enbe Orkestrası’nın albümünde yer alan şarkı, listelerde bir numaraya çıkınca albüm teklifleri gelmeye başladı. Uzay Heparı albümünde “Karanfil” isimli şarkıyı seslendirdi. Limon Çiçekleri isimli single’ı beğeni kazandı. Ve bir anda romantik şarkıların yeni prensi olarak anılmaya başlandı.

ALBÜM ÇIKTIĞI HAFTA 300 BİN SİPARİŞ ALDI

Albüm yapmaya karar verdi, 13 şarkılık solo albümünü tamamladı. Sezen Aksu’dan altı yeni şarkı aldı. 13 düzenlemenin 11’ini kendisi yaptı. Tarz olarak geniş bir yelpaze seçti. Akustik şarkıların çoğunlukta olduğu albümde baladlar, alaturka sound’lar ve rock tınılar bulmak mümkün. Ceceli, çıktığı ilk hafta 300 bin sipariş alan albümündeki bütün şarkılara güveniyor. İçlerinden birini seçemediği için albüme isim bile vermemiş.

HACCA GİTTİM VE GÖREVLERİMİ YERİNE GETİRDİM

Mustafa Ceceli 2003’de annesiyle beraber hacca gitti. Döndükten sonra da müzik camiasında “Hacı” lakabını aldı: “Hâlâ da bana “Hacı” diyorlar. Bence hacca erken gitmekte fayda vardı. Oraya gittim ve görevlerimin hepsini yerine getirdim. Bu sayede daha sakin ve sabırlı olmayı öğrendim. İnançlı biriyimdir. Kalbimde inançlarımı yaşarım, bu yüzden gitmem iyi oldu.”

ŞARKILARIMIN GİTTİĞİ YER BELLİ

Bir sene önce evlendim. Bu yüzden şarkılarımın gittiği yer belli. Romantik bir insanımdır. Eşime sürprizler yapmayı severim. O duygusal anlar hoşuma gidiyor. Ayrıca söylediğim şarkılar beni de anlatıyor. Özel hayatımda eğlendiğim oluyor ama genelde sakin biriyim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!