İlk adımın arkası gelecek

Güncelleme Tarihi:

İlk adımın arkası gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 00:00

Tayfur Havutçu, yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde başarıyı hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Genç teknik adam kendisine ve takımına güvendiğini dile getirdi.

BEŞİKTAŞ’a Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıran ve siyah beyazlı yönetimle teknik direktörlük için yeniden anlaşan Tayfur Havutçu, TRT Spor’daki “Basın Tribünü” programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye Kupası başarısının arkasının geleceğini ve önümüzdeki sezon lig ve Avrupa’da da zirveye oynayacaklarını belirten Tayfur Hoca, Beşiktaş taraftarlarını heyecanlandıracak açıklamalarda bulunup, şunları söyledi...

Avrupa’da başarılı olacağız

- Göreve başlarken kendime de takımıma da güvendiğimi belirttim. Türkiye Kupası’nı alarak iyi takım olduğumuzu gösterdik. Ligde de son dönemde iyi sonuçlar aldık. Kupayı aldığımız için çok mutluyuz. Avrupa Kupaları’na katılmak Beşiktaş için olmazsa, olmazdı. Türkiye’yi çok iyi temsil edeceğiz. Kupayı aldık ve bu ilk adımın arkası yeni sezonda gelecek.

Haberin Devamı

Tereddüt olmasını istemem

- Başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Anlaşmadan önce kendime sonsuz derecede güvenmeme rağmen, “Kafanızda en ufak bir tereddüt varsa bu birlikteliğe başlamayalım” dedim. Başkanımız da bana, “Hiçbir tereddütümüz yok” dedi. Camianın ve taraftarın beklentileri büyük. Bunları karşılaşacağımıza inanıyorum. Çünkü takımıma çok güveniyorum.

İbrahim Akın’ı istiyorum

- Yönetimimiz transfer için çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki sezon hem Beşiktaş camiasının hem de taraftarın gururla seyredeceği bir takım oluşturacağız. Taraftarımız rahat olsun. Forlan dünyanın en önemli oyuncularından biri. İbrahim Akın’ı mutlaka kadromda görmek isterim. Almeida ve Bobo’nun durumuna göre bir forvet daha gerekebilir.

100. yılda daha sorunluyduk

- Oyuncu olarak çok sayıda yıldız futbolcuyla oynadım. 100. yılda da şampiyon olan yıldızlarla dolu kadronun kaptanlığını yaptım. Şimdi yıldızlarla dolu kadroyu yönetmekle görevliyim. Bizim 100. yılda daha çok sorunlu arkadaşlarımız vardı. Arkadaşlarımız bu formayı gururla taşıyabilecek güçte ve kapasitede.

Yardımcı Portekizli olmayacak

- Son maçımızdan sonra yardımcı hoca konusunu oturup konuşacağız. Şu an Portekizli yardımcı söz konusu değil. Savunmada alternatif oyuncular yaratmalıyız. Almanya’da uzun süredir takip ettiğimiz gurbetçiler var. Türkiye’de de takımımızda olmasını istediğimiz oyuncular bulunuyor. Yönetimimiz en kısa sürede bu görüşmeleri sonuçlandıracaktır.

Haberin Devamı

Yabancılar ligi hafife alıyor

- Guardiola benzetmesinden rahatsızlık duymuyorum. Ancak o Barcelonalı, ben ise Beşiktaşlıyım. Çok saygı duyduğum bir hoca. Umarım ben de onun gibi başarılı olurum. Antrenör olarak Tigana, Mustafa Denizli ve Schuster’le görev yaptım. Yabancı hocalar Türkiye Ligi’ni basite alıyorlar. Bizim ligimizin kendine has özellikleri var. Bunu bilmek önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!