İlk adımda doping bulaştı

Güncelleme Tarihi:

İlk adımda doping bulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2014 01:33

Daha önce ‘Avrasya Maratonu’ olarak koşulan ancak bu yıl adı değişen ve ‘Vodafone İstanbul’ ismini alan maratonu erkeklerde birinci bitiren Fransız atlet Abraham Kiprotich’in şüpheli madde kullandığı açıklandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin, eski adı ‘Avrasya’ olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu’nu erkeklerde birinci tamamlayan Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich’in doping numunesinin pozitif çıktığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi. Ertekin, Kiprotich’in A numunesinde yasaklı madde tespit edildiğini öğrendiklerini kaydederek, “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nden gelen bilgi, Kiprotich’in A numunesinin pozitif olduğu yönünde” dedi. Yarışta ikinciliği ve üçüncülüğü de Etiyopyalı Siraj Gena Amda ime Deriba Marga Eyubu kazanmıştı.

‘ÖDÜLLERİ HENÜZ VERMEMİŞTİK’

Dağıtılan para ödüllerinin ne olacağı konusundaysa Ertekin şunları söyledi: “Biz zaten bu ödemeleri yapmak için doping testi sonuçlarını bekliyoruz. Normalde dün ödemelerini yapacaktık. Ancak bu doping haberi gelince, sadece Kiprotich’in değil, erkekler kategorisindeki diğer sporcuların da ödemesini durdurduk. Çünkü bu durum kesinliğe kavuştuğunda, sıralama yeniden oluşacak ve biz de ödemeleri buna göre gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Maratonda birinciye 50 bin (Türk sporcu 1. olursa 100 bin), ikinciye 25 bin, üçüncüye 15 bin, dördüncüye 10 bin dolar ve beşinciye de 8 bin dolar ödül veriliyor.

Haberin Devamı

20 güreşçiye 15 ay ceza geldi

YAĞLI güreşte 18’i yasaklı madde kullanmaktan, ikisi ise numune vermekten kaçmak suçundan 20 sporcuya 15’er ay müsabakalardan men cezası verildi. Bu arada sporcuları doping yapan ve bu nedenle 1 ile 3 yıl arasında men cezası alan 18 antrenör, tahkime başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!