‘İlk Adım Ödülü’ Yosi’ye

Güncelleme Tarihi:

‘İlk Adım Ödülü’ Yosi’ye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 10:53

73 ülkeden 7 binin üzerinde projenin katıldığı “Fizikte Nobel Ödülü’ne İlk Adım” yarışmasına Türkiye’den katılan Yosi Kohen Kutucu, ‘Elektromanyetik Radyasyon Avcısı’ çalışmasıyla Varşova’dan ödülle döndü.

Haberin Devamı

Fizik alanında lise düzeyinde verilen en prestijli yarışmalarda biri olan ‘First Step To Nobel Prize In Physics’ proje yarışmasında ‘Elektromanyetik Radyasyon Avcısı’ çalışmasıyla lise öğrencisi Yosi Kohen Kutucu, mansiyon ödülünü kazandı. Genç liselinin geliştirdiği proje sayesinde, kablosuz ağ bağlantısı ile telefonları şarj etmek mümkün olabiliyor.

JÜRİ ÜYELERİ ALKIŞLADI

Dünyanın saygın bilim kuruluşları arasında gösterilen Polonya- Varşova Bilimler Akademisi’nin 23’üncüsünü düzenlediği yarışmaya bu yıl, 73 ülkeden 7 binin üzerinde proje katıldı. Yıl boyunca projesi üzerinde çalışan Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencisi Yosi Kohen Kutucu, herhangi bir adaptör kullanmadan, düşük enerjili elektromanyetik radyasyon kaynaklarından faydalanarak bataryasını sürekli şarj edebilen yeni nesil bir cihaz tasarladı. Bu prototip Polonya-Varşova Bilimler Akademisi’nin juri üyeleri ve profesyoneller tarafından ilgi ile karşılandı.

Haberin Devamı

WI-FI İLE ŞARJ

Yosi Kohen Kutucu, projesini şöyle anlattı: “Proje yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirme fikri ile ortaya çıktı. Hayatımızı kuşatan radyasyon ve güneş enerjisini kullanmayı hedefliyor. Prototip dışardan topladığı bu enerjileri içerisindeki bataryaya depoluyor. Geliştirdiğimiz sistemle ortamda bulunan Wi-Fi dalgaları ile bağlanmasanız bile telefonunuzu şarj edebileceksiniz. Çünkü Wi-Fi belli oranda radyasyon yayıyor ve bunları enerjiye çevirmek mümkün olabiliyor. Polonya’daki jürinin yanı sıra ABD’den de projeme ilgi gösteren birçok profesyonelden tebrik mesajı alıyorum.”

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!