İlk 5'te yerlinin adı yok

Güncelleme Tarihi:

İlk 5te yerlinin adı yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 01:03

POTADA yerliler için çember daraldı... Basketbol Federasyonu son günlerin en çok tartışılan yabancı sınırlaması konusundaki kararını 5 artı 0 olarak verdi.

Haberin Devamı

Hali hazırda 3 artı 2 lejyonerin parkeye aynı anda çıktığı sınırlama seneye tarih oluyor.

KRİTER GELEBİLİR

Kulüplerden gelen istek sonrası Federasyon Başkanı Turgay Demirel ile Milli Takım Koçu Ergin Ataman’ın da olumlu yaklaştığı sahadaki yabancı sayısının artırılması konusunda TBF, 5 artı 0’da mutabık kaldı. Bir ihtimal olarak 4 artı 1 lejyoner kararı da cepte bekliyor. Ki hali hazırda devşirme oyuncularla kulüpler, zaten 4 artı 1’den faydalandığı için bu uygulamaya pek sıcak bakılmıyor..
Yapılacak değişiklikle yerli oyuncular için rekabeti artırmayı planlayan TBF’nin, yabancı konusunda bazı kriterler getirebileceği de kulislerde konuşuluyor.
Bench’teki oyunculara gelince; 2 yabancı kenarda oturabilecek, sakatlık durumunda ise kısa süreli sözleşmelerle toplamda 10 lejyoner takımdaki yerini alabilecek.
Ancak asıl konuşulması gereken konu şu; Melih ve Kenan gibi Türk basketbolunun geleceği isimler düzenlemeden olumlu mu yoksa olumsuz mu etkilenecek?

Haberin Devamı

SAHİ HİDO NEDEN VEDA ETTİ?

SLOVENYA’daki EUROBASKET 2013’te hayal kırıklığı yaşatan ve Milli Takım’ın en çok eleştirilen ismi olan kaptan Hidayet Türkoğlu, 12 Dev Adam’ın başına Ergin Ataman’ın getirildiğinin resmen açıklanmasının ardından, ay yıldızlı formayı bıraktığını açıkladı..

YANLIŞ ALGI

Bu veda kamuoyunda ‘Hidayet’in Ergin Ataman’a tepkisi’ gibi -ki Ataman, Hido’yu övdüğü dünkü basın toplantısında Hidayet Türkoğlu’nun aldığı kararın kendisiyle ilgili olmadığını açıkladı- algılandı.

TANJEVIC’İ SORMUŞLARDI

Ama gerçek daha farklı.. Hidayet, Ataman’a değil, Ergin Hoca’nın getiriliş şekline kendince içerlemişti. Ay yıldızlıların kaptanı, bundan önceki koç değişikliklerinde rol oynamıştı. Hatta son olarak geçen eylül ayında 2013 Avrupa Şampiyonası öncesinde ay yıldızlıların Bogdan Tanjevic’e emanet edileceği Federasyon yetkililerince Hido’ya bildirilmişti. Geçen sene Tanjevic ismine itiraz etmeyen Hidayet Türkoğlu, formsuzluğuna rağmen Avrupa Şampiyonası’nda hocasından oldukça uzun süre almıştı.

ENES KANTER İSPANYA’DA ÇOK ZOR

MİLLİ Takım için merakla beklenen bir diğer gelişme de Enes Kanter’in durumu.. Demirel ve Erdenay’ın da yer aldığı basın toplantısında Ergin Ataman, çok net konuştu: Bundan sonraki dönemde Enes Kanter’in Türk Milli Takımı’nda olacağını düşünüyorum.

SÜRPRİZ OLUR

Haberin Devamı

Ama Enes’in kısa vadede ay yıldızlı formayı giymeye sıcak bakmadığı ve İspanya’daki Dünya Basketbol Şampiyonası’na da gelmeme durumu olduğunu ekleyelim. Enes’i İspanya’da milli formayla görmek sürpriz olur..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!