"İlk 5'e girmek istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

İlk 5e girmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 15:02

İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı 28 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde Konya’da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar Şampiyonası’na ilk defa katılacak.

Haberin Devamı

İşitme engelliler Federasyon Başkanı Oktay Aktaş, işitme Engelliler Avrupa Kadın Basketbol Şampiyonasına İlk defa katılacağız. İyi mücadele ederek derece alacaklarına inanıyorum, beklentilerimiz bu yönde. Bundan sonraki müsabakalarda madalyayı hedefleyeceğiz.

3-4 aydır hazırlıkları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Oktay Aktaş: ''Milli Takım çok yeni kurulan bir takım olduğu için nasıl sonuç alacağımızı bilmiyoruz. İlk defa böyle bir şampiyonaya  katılacaklar ancak inanıyorum başarılı olacaklar.

Türkiye’nin 4 bir tarafından işitme engelli sporcuların yer aldığını dile getiren Aktaş: ''Milli Takımımız genelde Bursa ve İstanbul ağırlıklı sporculardan oluşuyor. Bu takımla Avrupa Şampiyonası’na katılmaya karar verdiğimizde lig müsabakaları başlattık ve orada bizim teknik kadromuzun seçtiği oyunculardan oluşan bir takım oluşturduk.

Haberin Devamı

 Bizim ülkemizde işitme engellilerde spor daha çok yeni. Belli noktalara gelebilmek için potansiyeli çok iyi değerlendirip çok çalışmak gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.

Olimpiyatları hedefleyen Türkiye’de engelli sporcuların gerekli ilgiyi görmediğiniz söyleyen Başkan Oktay Aktaş: ''2020 Londra Olimpiyatları’na ülke olarak adayız. 2020’yi alabilmemiz için engelliler sporuna ciddi anlamda destek verilmesi gerekiyor. Biz bu yüzden yöneticilerimizi her aşamada uyarıyoruz. Çünkü engeliler sporu geliştiği sürece, engellilerle ilgili sportif faaliyetler arttığı sürece olimpiyatları alma şansımız da artacaktır. Ama biz de engelilerde spor uzun süre ihmal edilmiş ve yeni başlamış. Biz ciddi manada bürokrasiye engellilerde sporun önemini kavratamadık. İnanıyorum ki olimpiyatları almak için engellilerde sporun gerekli olduğunu anlayıp bu konuya daha ilgi gösteceklerdir”

 

İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı Antrenörü Sibel Terzi, takımının çok hırslı olduğunu belirterek, “Çocuklar çok istiyor ve basketbolu da çok seviyorlar. İnşallah şampiyonada iyi bir sonuç alacağız. Önümüzde çok kısa bir süre var,  çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

 

Haberin Devamı

İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı olarak yavaş yavaş en üst düzeye çıkarmak istiyoruz” diyen Terzi, “Çocuklarla çok iyi anlaşıyoruz, çok sevecenler ve bana da çok yakın davranıyorlar. İşaret dilini de yavaş yavaş öğreniyoruz. Antrenmanlarda bir zorluk çekmiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!