İlk 50’nin içinde 9 Ankaralı üniversite

Güncelleme Tarihi:

İlk 50’nin içinde 9 Ankaralı üniversite
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 13:37

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK) ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2017’ sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara’daki yüksek öğrenim kurumlarından 9’u ilk 50’ye girirken 5 üniversite ilk 20’nin içinde yer aldı. Bakan Özlü tarafından açıklanan listeye göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) endeksin ikinci sırasında yer aldı. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi altıncı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 11’inci, Atılım Üniversitesi 13 ve Hacettepe Üniversitesi de 16’ıncı sıraya yerleşti. İlk 50’nin açıklandığı sıralamada, Gazi Üniversitesi 20, Ankara Üniversitesi 28, Çankaya Üniversitesi 34 ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi 47’nci sıraların sahibi oldu.

DETAYLI ŞEKİLDE İNCELENMELİ

Bakan Özlü, çalışmanın üniversitelere rehber olurken, bir yandan da girişim ve yenilik alanında, toplumsal farkındalık oluşmasına katkıda bulunacağına işaret etti. Üniversiteler arasındaki girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabeti artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Özlü, rekabet arttıkça girişimcilik ekosisteminin de gelişeceğini söyledi. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını, üniversitelerin detaylı biçimde incelemelerini isteyen Özlü, üniversitelerin verdikleri eğitimle sadece öğrencileri değil, kendilerini de çağa uygun biçimde dönüştürmeleri gerektiğini kaydetti.

KIRAN KIRANA YARIŞ

Haberin Devamı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin de üniversitelerin girişimcilik ruhunun geliştirildiğine işaret ederek, ilk 10'da yer alan üniversiteler arasında kıran kırana bir yarış olduğunu ve daha hızlı koşmaya alıştıklarını söyledi. Ergin, ilk 50'ye girmek için üniversitelerin güzel ve verimli bir çalışma sürdürdüklerini dile getirerek, fikri mülkiyet havuzunda yüzde 37, iş birliği ve etkileşimde yüzde 22, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü boyutlarında yüzde 49'luk artış görüldüğünü bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!