İlişkiye girdikten sonra onunla yapamayacağımı anladım

Evlenmeyi düşündüğüm kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Ancak sonra fark ettim ki o tüm hayatımı geçirebileceğim biri değil. Şimdi çok pişmanım.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben de seninle derdimi paylaşmak istiyorum.
Benim bir kız arkadaşım vardı. 1,5 yıl kadar aşk yaşadık. Evlenmeyi düşünüyorduk.
Onunla beraber olduk ve bekâreti bozuldu.
Ancak daha sonra fark ettim ki, o tüm hayatımı geçirebileceğim biri değil.
Kısacası onunla evlenmeyi artık düşünemiyorum.
Bana “Neden onunla birlikte oldun o halde?” diyeceksin, biliyorum ama o an tutamadım kendimi işte...
Şimdi kendime çok kızıyorum.
Şu an ayrıyız ve gerçekten değer verdiğim başka biri var hayatımda. Ama sürekli rüyalarıma giriyor. Vicdan azabı çekiyorum.
? Rumuz: Uykusuz

Evet, aynen bunu soracağım sana. Aşkı arzuyla karıştıran bir gençsin sen de. Ona aşık değilmişsin, sadece içgüdülerine kapılıp onu arzulamışsın. Sonra da aradığın kişi olmadığını anlayınca pişmanlık duymuş, evlenmekten vazgeçmişsin.
Belki de yeni tanıdığın genç kız seni etkilemiştir. Peki, eski sevgiline ne olacak şimdi? Ailesi muhafazakârsa, o da sana güvenmişse, hayatı kararmayacak mı?
Elbette sevmediğin biriyle evlenmen ikinize de mutluluk getirmez ama siz gençler bu kadar düşüncesizce davranmamalısınız.
Onunla mutlaka oturup konuşmalısın, ona destek olabilmek için elinden ne geliyorsa yapmalısın.

Haberin Devamı

“Düğün” ilgiyle izlenecek çok başarılı bir oyun

Yazarından oyuncusuna, yapımcısından yönetmenine kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan “Düğün” adlı tiyatro oyununa erkek yazarlardan destek geldi.
Oyun, Hürriyet’in Aile İçi Şiddete Son! kampanyası ve Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim çalışanları desteğiyle 2 Mart Cuma günü Işık Lisesi Nişantaşı Kampüsü’nde sahnelendi.
Oyun öncesinde düzenlenen kadına yönelik şiddet konulu sohbete ünlü yazarlar Ahmet Ümit, Mario Levi ve Hakan Günday katıldı.
“Düğün”, kadına yönelik şiddet gibi ağır ve yürekleri dağlayan bir konuyu başarılı bir kara mizah yorumuyla sahneye koyuyor.
Erkek şiddetine karşı isyan eden herkes tarafından mutlaka izlenmesi gereken başarılı bir eser olduğunu düşünüyorum.
Tiyatro 2010 Ödülleri’nde “Yılın Yazarı” seçilen Ayşe Bayramoğlu’nun kaleme aldığı, tiyatronun başarılı ismi Tilbe Saran’ın yönetmenliğini üstlendiği “Düğün”, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında buldukları çözüm yöntemlerini, kısacası kadınlık hallerini tiyatro sahnesine taşıyor.
“Düğün”, sekiz başarılı kadın oyuncuyu da bir araya getiriyor.
Tiyatro ve sinemanın deneyimli isimleri Tilbe Saran, Güler Ökten, Zerrin Sümer ve Şebnem Sönmez ile genç kuşağın başarılı temsilcileri Evren Ercan, Eda Çatalçam, Serpil Göral, Maria Akgüllü’nün rol aldığı oyunda emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.
Doğan Kitap’ın katkılarıyla da sahnelenen “Düğün”, ilgiyle izlenecek çok başarılı bir oyun.
? Feyza Algan

Yazarın Tüm Yazıları