İlişkilerinizi sorgulama dönemi

Venüs bugünden itibaren geri gitmeye başlıyor. İkizler burcunun 26 derecesine kadar ilerleyen Venüs 29 Haziran’a kadar sürecek geri gitme hareketini İkizler burcunun 9 derecesine kadar sürdürecek ve sonra tekrar ilerlemeye başlayacak.

Bu dönem, duygularınızı anlamak, ilişkilerinizi sorgulamak, kendinizi ve yakınlarınızı tahlil etmek için uygun bir dönem. Duyguyu sembolize eden Venüs, aşk, güzellik ve ilişkilerin dışında finansı da sembolize ediyor. Bu devre içinde para ve finans konularına yaklaşım biçiminizle ilgili derinleşebilir ve davranışlarınızda bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

Geri giden Venüs etkileri

Halk arasında Çoban yıldızı olarak da bilinen Venüs, yazın Güneş doğarken ve kışın Güneş batarken gökyüzünde görülen en parlak cisimdir. Özellikle şehrin ışıklarından uzak bölgelerinde bakacak olursanız bir elmas gibi parlayan ışıltılarının cazibesine kapılır ve gözlerinizi ondan ayıramazsınız. Çağlar boyu güzelliğin ve aşkın temsilcisi olan Venüs, Güneş’e Merkür’den sonra en yakın ikinci gezegendir ve Dünya’ya göre iç gezegen olarak adlandırılır. Venüs’ün Dünya’ya yakın dolaştığı böyle bir dönem içinde geri gitmeye başlaması son derece önemli. Çünkü, sembolize ettiği özellikler görünür hale gelecek. Bu durum, duygularınızın derinleşmesine ve hiçbir zaman sorgulamadığınız ölçüde hem kendinizi, hem de ilişkilerinizi sorgulamanıza neden olacak. İkizler burcunda dolaşan Venüs, aslında duyguların hafif, uçucu ve son derece hareketli olduğunu işaret eder. Çünkü İkizler burcu, Zodyak’ın en hareketli burcudur ve duygular belirginleşemeden kaybolur. Böyle bir konumda geri gitmeye başlaması, derinliği kuvvetli olan bir burçta meydana gelmesinden daha iyidir. Hem finans, hem de ilişkiler açısından kendinizle ilgili beğenmediğiniz veya değiştirmek istediğiniz davranışlarınızı değiştirebilirsiniz. Bu arada olumlu yönden bakmak ve kendinizi yükseltmek için kuvvetli arzular içinde bulunmaya özen göstermelisiniz. Yoksa duygularınız suçlayıcı ve yakıcı bir hal alabilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar başta İkizler ve Yay olmak üzere Başak ve Balıklar da ilişkiler ve parasal açıdan duygusal zorlanma içine girebilirler. Terazi, Kova, Koç ve Aslanlar, bu dönem içinde kendilerini tanıma ve hayatlarını pek çok yönden belirleme fırsatı bulabilirler.

Astrolojik ilişkiler

Sorduğunuz kişiyle aranızdaki uyumluluk çok yüksek. Siz özgürlüğüne düşkün bir Terazi, o da öğrenme arzusu son derece yüksek bir Yay. Doğum anındaki etkiler birbirinizi tamamladığınızı gösteriyor. Şu sıralarda Satürn sizi etkiliyor ve sıkıntılarınızın nedeni bundan kaynaklanıyor. Fakat Merkür, Akrep burcunda iken doğmuşsunuz ve şu sıralarda hem Uranüs, hem de Jüpiter tetiklemiş. Bu durum sizin son derece yaratıcı çözümler üretebileceğinizi ve sıkıntının kaynağını çözümleyebileceğinizi işaret ediyor. Sabırlı olmanız gereken bir dönemdesiniz. Özellikle ailenize karşı davranışlarınızda değişiklik yapmak, onların gönlünü almak zorundasınız. Üstelik bunu yapabilecek potansiyeliniz var. Bu nedenle Yay sevgilinizin baskılarını ciddiye alırken ailenizi ihmal etmeyin. Çünkü bu dönem geçici. Bu arada sevdiğinize karşı hoşgörülü davranın. Aslında onu ikna etmeyi başarabilir, Ekim ayında evlilik hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

RUMUZ: AŞKA AŞIK
Yazarın Tüm Yazıları