İlişkiler sıcak olacak

Bugün ilginç karşılaşmalar meydana gelebilir.

Birden bire ortaya çıkan durumlar, olay değişiklikleri meydana getirebilir. Hem aşk, hem de parasal açıdan meydana gelen ani olaylar karşısında tedbirli davranmak gereken bir gün. Venüs-Mars arasındaki uyumlu etkileşim aşk potansiyelini yükseltirken ilişkilerin sıcak olacağını işaret ediyor. Aynı zamanda ortaya çıkan sürpriz durumlar karşısında serinkanlı ve anlayışlı davranmak da mümkün olabilecek.

İstekler ve hayaller

İmajine etmek... Zihnin içinde düşüncenin görüntüsünü oluşturmak... Hayal kurmak... Evet, konumuz hayaller... Ve tek gerçekleşecek olan şey de hayal. Önce arzu ederiz... Düşünürüz... Ve sonra hayal ederiz...

Hayallerimiz bizi harekete geçirir... Duygularımız ve isteklerimiz artar, içimizde büyük bir itici güç oluşur.

Ama herkes zihninin içinde düşünceleri, objeleri resim olarak göremez. Fakat, bu durum imajinasyon yeteneği olmadığını göstermez. Sayılarla, mantık ve muhakeme yeteneği yüksek, matematik kafaya sahip olanlarda imajinasyon daha çok ses ya da fikir biçiminde olmakta, resim biçiminde görüntüler pek oluşmamaktadır.

Buna karşılık resim, heykel, sinema benzeri gösteri sanatlarına ve edebiyata yönelik bir yapıya sahip olanlar, düşünceleri resim olarak zihinlerinde imajine etmektedirler. Ayrıca, bu tipler koku imajinasyonunu da sahiptirler.

Tabii hem resim hem ses hem de koku imajinasyonuna sahip olanlar da var. Ancak, bir de şöyle bir durum var; Kişinin dikkatini yönelttiği alan...

Önce çevrenizde bulunan şeylere bakarsınız. Bu esnada en yakınınızda bulunanlar dikkatinizi çeker. Tabii bu arada dikkatinizi yönelten ve sizi etkileyen faktörler de vardır. Bunlar özellikle en yakınınızda bulunan kişiler olur...

Ya da hayranlık duyduğunuz şahıslar... Onların ilgilendikleriyle ilgilenir ve o alanda gelişmeye başlarsınız. İşte bu noktada sahip olduğunuz yeteneklerden bir tanesini, öne çıkartırsınız. O an için hayaliniz, seçtiğiniz modele benzemektir...

Bu seçiminizde rol oynayan en önemli unsur, sizin içinizde var olan potansiyeli harekete geçiren duygulardır. Yani kendinize model olarak seçtiğiniz kişinin ortaya koyduğu güç, sizi cezbeder. Ve siz de öylesi bir güce ulaşabilmek için onun izlediği yolu ve ortaya koyduğu davranışları örnek olarak alıp hayalinizde kendiniz için yaratırsınız.

Tabii hayalinizin peşinden giderken çevrenizde dikkatinizi çekebilecek başka olaylar ve şahsiyetlerle karşılaşırsınız. Bu kez ilginizin yönüyle birlikte arzularınız da değişmeye başlar.

İlerlediğiniz yolda karşılaştığınız şeyler sizi yeniden oluşturur. Yani yeni arzular içine girer yepyeni duygularla harekete geçersiniz. Ya da içinizdeki arzular yavaş yavaş azalmaya başlar. Genellikle isteklerin olmadığını görmek, kişiyi karamsar ve güvensiz yapar.

Boş hayaller içine girip zaman kaybedersiniz.

Ve hayallerinizin gerçekleşmeyeceğine emin olursunuz. Bunun sonucunda karamsar hayaller kurmaya başlarsınız. Üstelik bu karanlık hayallerin gerçekleşmesi olasılığı çok daha yüksektir. Çünkü, farkında olmadan gerçekleşen hayallerin püf noktasını yakalamışsınızdır.

Kuvvetli bir beklenti içine girmeden, hırs yapmadan, kendinizi gerilim içine sokmadan yarattığınız hayaller gerçek olur. Kendinizi öylece bıraktığınız isteklerinizle karşılaşırsınız. Hem de oldukça hızlı bir biçimde.
Yazarın Tüm Yazıları