İlik nakilli çocuklar yaza merhaba partisinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

İlik nakilli çocuklar yaza merhaba partisinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 14:26

İlik nakilli çocuklar yaza merhaba partisinde buluştu

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - MEDİCALPARK Antalya Hastanesi'nde gerçekleştirilen kemik iliği nakilleri ile hayata tutunan minikler, Nashira Park'ta düzenlenen yaza merhaba pikniğinde buluştu.

Harley Davidson Antalya Grubu üyelerinin de destek verdiği partiye MedicalPark Antalya Hastane Kompleksi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Yeşilipek, Çocuk Kardiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Gayyaz Akçurin, hasta yakınları ve çocuklar katıldı. Minikler Harley Davidsonlarıyla partiye gelen işadamları tarafından hediye yağmuruna tutuldu.

Prof. Dr. Gayyaz Akçurin'in canlı akordeon konseriyle başlayan etkinlik, dans ve müzikle devam etti. Nakilli çocuklarla şarkılar söyleyen Prof. Dr. Akçurin, neşeli dakikalar yaşattı. Mini konserin ardından piknik alanına gelen Harley Davidson Grubu üyeleri, çocuklara motosikletlere tanıttı.

Artan nüfus, istatistiksel veriler ve sürekli gelişen tedavi önerilerinin, ülkemizde daha fazla sayıda kemik iliği nakli beklentisini artırdığını belirten Prof. Dr. Akif Yeşilipek, “2011 yılından bu yana 425 nakil geçekleştirdik. Çocukluk çağı kan hastalıklarında tedavi seçeneklerinden biri olan kemik iliği nakli, özellikle lösemi, talasemi, aplastik anemi, immün yetmezlikler, lenfoma ve farklı hastalıklarda önemli bir tedavi yöntemidir" dedi.

Kemik iliği nakil işleminin 6 ay süren uzun bir süreç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yeşilipek, “Yaşanan süreçte ailelerin sosyal anlamda desteklenmeleri gerekiyor. Hastanemizin bu konuda oluşturduğu Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi'nde bilimsel veriler eşliğinde, huzurlu bir ortamda, hastaların birer çocuk olduğunun farkındalığında, konusunda deneyimli akademik kadrolarla, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık hizmeti sağlanıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!