İlhan Söyler: Kendine gel Jardel

Güncelleme Tarihi:

İlhan Söyler: Kendine gel Jardel
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2001 00:00


İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Neler oluyor Jardel? Rio plajlarında futbol oynadığını mı zannediyorsun? Kenara geliyorsun, hocana ‘‘Beni çıkar’’ diyorsun. Ne oldu ki, bunları söylüyorsun. Sanki plajda top oynarken, kumda ayağına çöp batmış. G.Saray'da oynamak ve bunları yapmak, bu kadar ucuz mu? Sanki padişahın torunusun. Ekmeğini buradan kazanıyorsun, fakir bir ailenin çucuğusun. Bu hareketleri yapmak gibi bir lüksün olamaz. Bu arada hocanı da kötü duruma sokuyorsun.

Galatasaray'ın dün hatlarında bozukluk vardı. Ya telefonlar çekmiyordu, ya da birbirlerinin konuşmalarını anlayamıyorlardı. Defansta Capone ile Bülent ağır kalıyor, birbirleriyle uyum sağlayamıyordu. Fatih topu getirip getirip, düzgün orta yapamıyordu. Okan çalışıyor, ama enerjisini boşa harcıyor, kalabalık içine giriyor, topu kaybediyordu. Emre dün servis yapan tek kişiydi. Amaa, sana Ceyhun faul yapmış, sen de göstere göstere bunun karşılğını veriyorsun. Olur mu Emre? Bunu yapmaman gerekir. Çünkü lüzumsuz yerde lüzumsuz hareketti. Sonra da bu hareketinden dolayı puan kaybediyorsun. Hasan'a hayret ettim. Ne iyi bir orta yapabildi, ne de rakibi geçebildi. Enerjisini boşa harcayıp durdu. Ergün oyunun büyük bölümünde kendine yakışmayacak hareketler yaptı. Son bölüm yaklaşırken biraz toparlandı.

KENDİNE ZARAR

G.Saray bu sinir harbi içinde nasıl top oynuyor aklım ermiyor. Ondan şikayet ediyorlar, bundan şikayet ediyorlar. Bu şikayetler kendilerine zarar veriyor. Şayet Siirt hücumda biraz daha becerikli olsa, Capone'nin K.Bülent'in yaptığı ikramları değerlendirirdi. Artık lig acımasız oldu. Ne alttakinin ne de üsttekinin kayba tahammülü yok.

Bir de yan hakem Fahri Durmuş vardı. Siirtli futbolcu topu almış gidiyor, Durmuş, durmuş arkadan kovalıyor. O pozisyon gol olsa, Atatürk Stadı uzun süredir görmediği böyle kalabalık içinde inim inim inler, kötü şeyler olabilirdi. Penaltı kararına gelince. Bana göre Metin topa çıkmış ve vurmuştu. Hakem Cem Tosyalı çok uzaktaydı. Santradan penaltı kararı verdi. Ağır bir karardı. Serkan da bunu kaçırdı. Sonra kendini affettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!