İlhan Cavcav yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

İlhan Cavcav yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2012 12:48

Gençlerbirliği Kulübü'nde İlhan Cavcav, genel kurula katılan delegelerin tamamının oyunu alarak, yeniden başkanlığa seçildi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı, Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu ile mali bütçe okundu ve ibra edildi. İlhan Cavcav, oy kullanan 149 delegenin tamamının oyunu alarak, 90 yıllık Gençlerbirliği Kulübü'nün 21. kez başkanı seçildi.

SGK ve vergi dairesine bir kuruş borcu bulunmayan Gençlerbirliği'nin kasasında şu an itibarıyla 53 milyon 368 bin TL bulunuyor. Bu gelirin 52 milyon TL'lik kısmını son 3 yılda elde eden Başkent temsilcisinin, transfer gelirinin 23 milyon TL, bağış geliri ise 4 milyon 402 bin TL olduğu belirtildi.

Cavcav, çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, "Ben bir iş adamıyım. Bir iş adamı olarak hem kulübü hem de işini yürütmek kolay bir olay değil. Bu bakımdan çalıştığım 30 seneyi aşan süre içerisinde yönetimde benimle beraber omuz omuza vermiş arkadaşlarıma minnet borçluyum" dedi.

Haberin Devamı

1907 yılında kurulan Başkent'in 102 yıllık kulübü Ankaragücü'nün ligden düştüğüne işaret eden Cavcav, "Bir Ankaralı olarak Ankaragücümüzün bu hale düşmesine en çok üzülen insanlardan biri de benim. Biz Gençlerbirliği'ni kurumsal hale getirdik. Bugün Allah'tan başka ne maliyeye, ne sigortaya ne de herhangi bir sporcumuza bir tek kuruş borcu olmayan, kasa da kendini idare edebilecek bir kulüp haline geldik" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakanlardan Turgut Özal'ın 1 milyar TL vererek temeli atılan Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'nin başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan talimatlarıyla 49 yıllığına kullanma hakkı kazandıklarını belirtti. Başkan Cavcav, Gençlerbirliği emin ellerde olduğunu vurgulayarak, "Ankaragücü'nün küme düşmesi iyi bir olay değil kötü bir olaydır. Gençlerbirliği olarak Spor Toto Süper Ligi'nde mücadele eden tek Ankara takımıyız. O yüzden biz bu yıl yapacağımız transferlerle yapacağımız yatırımlarla Gençlerbirliği'ni Ankara'ya yakışır bir takım kurma gayreti ve çabası içerisinde olacağız" dedi.

Gençlerbirliği'nin şampiyon olmasını canı gönülden arzu ettiğini ifade eden Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:
"Her şeyden evvel 3 bin kişilik altyapıya sahibiz. 15-16-17 yaşında olan delikanlıları a kadromuza dahil edeceğiz. Gençlerbirliği bugün hayatta, hayat güzel ama ben istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti kaldığı müddetçe Gençlerbirliği de kalsın istiyorum. Cumhuriyetimizle yaşıt olan kulübümüzün önümüzdeki yıl 90. yılına giriyoruz."

Haberin Devamı

Cavcav, konuşmalarının ardından gençlik ve spordan sorumlu eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a plaket verdi.

21. kez başkan seçilen İlhan Cavcav'ın yönetim kurulundaki isimler şöyle:
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Asım Öğütçü, Murat Yıldız, Ali Rıza Onat, Arif Ölmez, Enis Safi, Faruk Coşkun, Önder Cavcav, Kemal Yurttakalan, Arda Çakmak, Hakan,Kaynar, Hıfzı Kuruşa, Fatih Atay, Merdan Hürmeydan, Muammer Akyüz, Murat Cavcav, Murat İçcan, Tarık Artukmaç, Volkan Özbay

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!