İlgisiz diye ayrıldım ama şimdi çok pişmanım

Sevgili Güzin Abla, insan kendi ruhunu kendi yönlendirebilmeli, kendi kararlarını ne olursa olsun kendi verebilmeli.

Ama öyle zamanlar oluyor ki, insan ne yapacağını bilemiyor, benim gibi sana başvuruyor.
Belki sorunum sana çok sıradan gelecektir, ama ben yine de yazıyorum.
Bir sevgilim vardı. Onu çok seviyordum. Ama saçma sapan düşünceler yüzünden onu aramamaya başladım, onunla aynı mekanda bulunmamaya dikkat eder oldum. Onu görmekten kaçıyordum.
Tüm bu davranışlarımın nedenine gelince...
O beni hiç aramıyordu, benimle ilgilenmiyordu. Hep ben onu düşünüyor, ben arıyordum. Sonunda bu durum gücüme gitmeye başladı ve işi ayrılığa kadar götürdüm.
şimdi ondan uzak kaldığım bugünlerde, bunlar bana çok saçma görünüyor. Ama oldu bir kere işte. şimdi görüşmüyoruz.
Geçenlerde okulda sıramın üzerinde, pembe renkli bir kalemle onun adının yazılı olduğunu gördüm. Rastlantı mı, yoksa kasıtlı mı yapılmıştı bilemiyorum. Onun yazıp yazmadığından da emin değilim. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Zaten o kadar çok sorunum var ki, hepsinin üstesinden gelmeye çalışıyorum. Gerek aile, gerek çevre, gerekse arkadaşımla ilgili sorunlarımı kendi çabalarımla çözümlemeye bakıyorum. Ama işte şimdi acı çekiyorum.
Sizden ne yapmam gerektiği hakkında yardım istiyorum.
Rumuz: Sevdiğimi kaybettim

Sevgili genç okurum, sanırım bir lise öğrencisisin, kız arkadaşın kendini biraz ağırdan satmaya karar vermiş, sen de dediğin gibi saçma bir düşünceye kapılıp, boş yere gurur meselesi yapmışsın ve onu aramamaya başlamışsın.
Senin yaşındakiler, ilişkilerinde her şeyi böyle gurur meselesi yapmaya bayılır. Bu dönemlerde kızlar, aranmaktan, kendileriyle ilgilenilmesinden hoşlanır. Hatta biraz fazlaca üzerlerine düşülmesini beklerler.
Muhtemelen senin onu aramayışını, karşılaşmaktan kaçınmanı yanlış yorumlamıştır. Yine de sana o yazıyla kendini hatırlatmak istemiş olabilir.
Neden bu kadar gurur meselesi yapıyorsun ki? Madem onu seviyorsun, neden gönlünü almayı düşünmüyorsun? Sonuçta bir insanı mutlu etmenin neresi kötü? Biraz üstüne düşsen, sevgini belli etsen ne kaybedersin ki?
Diğer sorunlarına gelince...
Yaşına göre hem olgun hem de biraz karamsarsın. Bu bana saydıkların, hemen herkesin sorunu ve biz bunlarla mücadele ederek yaşamayı da öğreniyoruz.
Ne mutlu sana ki, bu yaşta tüm bunları düşünebiliyorsun. Yaşamla mücadeleye hazırsın.
Bazıları koskoca insanlar oldukları halde, dünyadan habersizler ve küçücük bir dert karşısında yıkılıveriyorlar.
Bana kalırsa sen kutlanacak bir insansın. Senin yaşında bu olgunluğa ulaşmış çok fazla genç olmadığını bilmelisin.

Hamilelik çatlaklarıyla nasıl başa çıkacağım

Sevgili Güzin Abla, hamileliğinin sekizinci ayında genç bir kadınım. Hamileliğim süresince, doktorumun ikazlarına rağmen biraz fazla kilo aldım. Hamile kaldığımda kilom 58’di, şu anda ise 76. Bu arada karnım ve kalçalarımda çatlaklar oluştu.
Bu çatlaklarla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum. Çok üzülüyorum. Doğuma kadar yapabileceğim pek bir şey yok ama doktorum birtakım yağlar önerdi. Kullanmama rağmen bir yararını görmedim.
Doğumdan sonra karnımın ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyorum. Sen mutlaka yeni bir yöntem biliyorsundur. Ne olur canım ablacığım, bana yardımcı ol. Ne dersen hemen yapacağım, inan bana...
Rumuz: Hamile ve dertli

Sevgili yavrum, hamileliğini bu tür konularla stresli geçirmemelisin. Bu durum karnındaki bebeği de etkiler...
Gebelik çatlaklarının silinmesi konusunda yakın zamana kadar tatmin edici bir çözüm yoktu. Ama artık bu çatlakları gidermek için o kadar çok yeni ve başarılı yöntem var ki, doğum yapar yapmaz bunlardan birine başlayabilirsin.
şu ana kadar bu çatlakların giderilememesinin en önemli nedeni, alttaki bozulmuş bağ dokusunu derinlemesine değiştirecek bir metodun geliştirilememiş olmasıydı. Kısa süre önce kullanıma giren bir teknolojik gelişme ile ciltteki bu hasarı düzeltmek artık mümkün.
“Fraksiyonel lazer” diye adlandırılan yöntemde, çatlak alanı çok ince gözenekler halinde taranıyor. Işık çizgileri, hasarlı bölgeyi buharlaştırıyor. Sonrasında oluşan genç hücreler, deriyi doldurarak çatlakları düzeltiyor.
ışlem aylık seanslar halinde yapılıyor. ışlem sonrası bir hafta kadar onarıcı kremler kullanılması gerekiyor. Hekim, hastanın cilt özelliklerine göre uygun yöntemi belirliyor.
Bu yöntem aynı zamanda sık sık zayıflayıp, şişmanlayanlarda oluşan çatlaklara da iyi geliyor.
ıstersen daha geniş bilgi edinmek için www.fraksiyonellazer.com sitesine bakabilir, yöntemi ayrıntılarıyla öğrenebilirsin.
Bak gördün mü kızım, seni üzüntüden kurtaracak bir çözüm buldum bile...
Yazarın Tüm Yazıları