İlginç buluşlar açığa çıkacak

Sürprizlerle dolu bir gün. İletişim ve haberleşme araçlarıyla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.

Özellikle bilgisayar ve teknoloji alanında son derece ilginç buluşların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, aynı zamanda meydana gelen olayların haberleşme alanında var olan sistemin değişmesi için zorlayacak. Özgür fikirler ve skandal sayılabilecek haberler düşüncelerin aniden değişmesine neden olabilir.

SEVMEKTEN KORKMAYIN

İçinizdeki sevgiyi açığa çıkarın ve sevmekten korkmayın.

"Aslında sevmekten değil, acı çekmekten korkuyorsunuz" diyen teyzemi hatırladım şimdi. Teyzem çok eğlenceli, şen şakrak, güleç yüzlü bir kadındı. Yaşam enerjisi çevresine öyle bir yayılırdı ki, en dertli olanlar bile biraz sonra neşelenip sıkıntılarını unuturlardı. Gençlerin gözdesiydi. Ben ve arkadaşlarım ne yapacağımızı bilemediğimiz zamanlar hemen teyzeme koşardık.

Şimdi düşünüyorum da, rahmetli büyük kadındı. Hiç yüksünmeden bizi saatlerce dinler ve büyük bir ciddiyetle sorunlarımızı çözümlemeye çalışırdı. Fakat hiçbir zaman şöyle yap, böyle yap dediğini duymadım. Fakat anlattıkları içimize işler, hikayelerle süslediği öğütleri beynimize nakşolurdu.

Çoğu zaman sırf onu dinlemeye giderdik. Tabii anlattıklarının yanında ikram ettiği lezzetli çöreklerin, kurabiyelerin de payı vardı. Ne yalan söyleyeyim pek çok kereler sadece ne pişirdiğini merak edip tadına bakmaya giderdik. Hem dili, hem eli tatlı bir kadındı ve ona bu özellikleri başka türlü bir çekicilik katardı. Aslında son derece zarif ve güzel bir kadındı. Bir tek gün bile onu saçları dağılmış, rujsuz ve dağınık görmedim. Böyle olmayı nasıl başarıyordu bilemiyorum ama o zamanlar bunun farkında değildim, şimdi ise sormadığım için pişmanım. Fakat onu hep öyle görmüştük. Bir davete gidiyormuş ya da misafirlerini karşılamaya hazırlanmış gibi. Tabii biz de ona giderken kendimize dikkat ediyorduk. Söyleyeceklerimize, oturup kalkışımıza, davranışlarımıza özen gösteriyorduk. Üstelik bir kere bile bize nasıl davranmamız gerektiğini söylemediği halde. Tuhaf bir şekilde kendimizi onun yanında dikkatli davranmaya mecbur hissediyorduk ve bunu da hiç sıkılmadan yapıyorduk.

Yine ona gittiğimiz bir gün arkadaşlarımdan biri, okuldaki bir çocuktan nasıl hoşlandığını anlatmaya başladı. Çocukla bakışmalarını ve sonra da nasıl ters davranmış olduğunu tüm ayrıntılarıyla anlatırken teyzem araya girmiş ve "Korkmayın çocuklar!" demişti. Hepimiz büyük bir şaşkınlıkla teyzeme anlamadan bakmıştık.

"Sevgiye, sevgiyle karşılık verin. Terslemeyin" demiş, sonra da kendisine daha büyük bir hayranlık duymama neden olan gençliğinde yaşadığı aşk macerasını anlatmıştı. Üstelik ailenin pek de onaylamadığı bu sevgiliyle nasıl evlendiğini anlatmıştı. Üstelik bu aşk evlilikle birlikte bitmemişti. Kocasını ölene kadar (bir yıl önce kocası ölmüştü) nasıl sevdiğini de bize ballandıra ballandıra anlatmıştı.

Şimdi anlattıklarını düşünüyorum da, aslında içinizde aşık olma potansiyeliniz varsa ve de bunu istiyorsanız, karşılaşıyorsunuz. Fakat, içinizdeki sevgiyi saf halde korumayı başaramıyorsunuz. Çünkü, bu sırada korkular devreye giriyor.

Önce başarısızlıktan, sonra kaybetmekten korkuyorsunuz. Ve bu korku, zayıflıklarınızla birlikte tutkularınızı açığa çıkarıyor. Korkunuzu bunların altına gizliyorsunuz. Kıskançlığınız endişelerinizle birlikte büyüyor ve sonunda dayanılmaz oluyor. Sevginin bu derece büyük bir gerilime dayanabilmesi mümkün değil. En iyisi teyzemin lafını dinleyin ve sevmekten korkmayın.
Yazarın Tüm Yazıları