İlginç bir güzellik sırrı: 'İnek memesi' kremi!

Güncelleme Tarihi:

İlginç bir güzellik sırrı: İnek memesi kremi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 15:08

İngiltere’de binlerce kadın pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olabilmek için pahalı nemlendiriciler ve bakım kremleri yerine, çiftçilerin sağdıkları ineklerin memelerine sürdüğü basit ve ucuz bir kremi kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

İnek memelerinin, cildin tahriş olmasını engelleyen ve İngiltere'de satılan kremin kadınlar arasındaki popülaritesi 75 yaşındaki Hollywood efsanesi Raquel Welch’in katıldığı bir televizyon programında; cildinin gençliğini ve güzelliğini bu kreme borçlu olduğunu söylemesi ile arttı.

Welch, “Bu kremi gece yatmadan yüzünüze sürüyorsunuz ve uyandığınızda kuru bir cilde ya da çatlak dudaklara sahip olmuyorsunuz. İnanın bana bir çok kadın güzelliğini bu kreme borçlu” dedi.

'İNEK MEMESİ' KREMİ

'İnek memesi' kremi 1899 yılında ABD’nin Vermont kentinde geliştirildi. 1937 yılında kaşif Amiral Byrd Kuzey Kutbu’na yaptığı seferde ellerinin soğuktan kurumasını engellemek için bu kremi kullandığını açıkladığında, insanlar arasında da etkili bir nemlendirici olarak ün yapmaya başladı.

Krem, 11 Eylül’ün ardından da İkiz Kuleler’in enkazında çalışan köpeklerin patilerine sürülmüş ve bu sayede hayvanların acı çekmeden kolayca yürüyebildiği saplanmıştı.

Krem bir süredir Afganistan ve Irak’taki Amerikan askerlerine gönderilen bakım paketlerine de ekleniyor.

ABD’li ünlü sunucu Oprah Winfrey ve şarkıcı Shania Twain de kremin yararlarından bahsetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!