İlgiltere Başbakan'ı Brown istifa etti

Güncelleme Tarihi:

İlgiltere Başbakanı Brown istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 21:48

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, yapılan genel seçimde hiçbir siyasi partinin iktidar olacak çoğunluğu elde edememesi sonucu son 5 gündür hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde, partisinin hükümeti kuramaması sonucu istifa ettiğini açıkladı. Brown, istifasını Kraliçe 2. Elizabeth'e sunmak üzere eşi ve çocuğuyla birlikte başbakanlıktan ayrıldı.

Dawning Street’te Başbakanlık konutunun önünde eşi Sarah ile birlikte basının karşısına çıkan Brown, "Bu ülke için hizmet etmek ve ülkenin geleceği için çalışmak benim için bir ayrıcalık ve onurdu. Yeni Başbakana görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Brown, basın açıklamasının ardından çocukları ve eşiyle birlikte Başbakanlık konutundan ayrılarak, Buckingham Sarayına hareket etti. Gordon Brown, burada İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e istifasını sunacak.

Liberal Demokratlarla bu sabahtan bu yana hükümeti oluşturmak için resmi görüşmeler yürüten İşçi Partisi’nin hükümeti kurma müzakerelerinin olumlu geçmediği basına yansımıştı.

İngiliz basın-yayın kuruluşları, genel seçimde en çok oyu alan David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti ile Nick Clegg liderliğindeki Liberal Demokratların koalisyon hükümeti oluşturma konusunda anlaşmaya yakın olduğunu aktarıyor.

Tony Blair hükümetinde 10 yıl Maliye Bakanlığını yürüten ve 2007 yılında Blair'den hem Başbakanlık hem de İşçi Partisi liderliği görevlerini devralan Brown, son üç yıldır bu görevleri yürütüyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!