Ilgaz'da helikopter kazalı arama kurtarma tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Ilgazda helikopter kazalı arama kurtarma tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:07

Ilgaz'da helikopter kazalı arama kurtarma tatbikatı

Haberin Devamı

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA) - KASTAMONU'nun Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda, senaryo gereği düşen helikopterde yaralananlar ile kaza sonucu teleferiklerde mahsur kalanların kurtarıldığı arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Kastamonu ve Çankırı illerinin Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinden 72 kişinin görev aldığı tatbikatta senaryo gereği sivil bir helikopter Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda düştü. Helikopteri aramaya gidenler ormanlık alanda kaybolurken, kaza nedeniyle elektrik hatlarındaki arıza sonucu teleferiklerdeki tatilciler de mahsur kaldı.
Kaza haberi üzerine bölgede kriz merkezi oluşturuldu. Drone ile kaza bölgesinde havadan çekilen görüntüler kriz merkezine aktarılırken, bölgeye arama kurtarma ekipleri yönlendirildi. Helikopter kazasında yaralananlar, su ve karada gitme özelliğine sahip amfibik araçlarla alınarak ambulanslara nakledildi. Teleferiklerde mahsur kalanlar, halat yardımıyla yukarıya çıkan ekipler tarafından kurtarıldı. Ormanda kaybolanlar da bulunarak ambulansların bulunduğu bölgeye getirildi.
Kastamonu AFAD Müdürü Ekrem Küçükbayram, tatbikatın başarıyla sonuçlandığını söyledi. Küçükbayram, tatbikatta drone ile kriz merkezine anlık görüntü aktarımının gerçekleştirildiğini söyleyerek, "Bu sayede kriz merkezindeki yetkililer, 3 kilometre uzaklıktaki olay yerinde yaşananları anlık izledi. Tatbikatta ayrıca Kastamonu ve Çankırı AFAD ekipleri, karada ve suda gitme özelliğine sahip amfibik araçları ilk defa kullandı. Personel ve kazazedeler bu araçlarla taşındı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!