Ilgaz'da avcılık kursu sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Ilgazda avcılık kursu sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 16:49

Ilgaz'da avcılık kursu sertifikası

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Çankırı Şube Müdürlüğü ile Ilgaz Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü işbirliğinde Ilgaz'da avcı eğitimi kursu açıldı. Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, avcılığın atıp vurmak olmadığını söyledi.

Ülkemizin sahip olduğu av ve yaban hayatı kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması adına Sürdürülebilir Yaban Hayatının devamı için bilinçli avcılar yetiştirmek amacıyla, Orman ve Su İşleri Çankırı Şube Müdürlüğü ve Ilgaz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Ilgaz'da avcı eğitimi kursu açıldı. Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan yaptığı konuşmada, "Konusunda uzman usta öğretilerce, modüller halinde kursiyerlere avcılığa giriş, avcılığın geliştirilmesi, avcılıkta güvenlik önlemleri ve sağlık bilgisi konuları kapsamında eğitici belgiler veriliyor. Avcılığın temel kuralları, avcının bilmesi gereken mevzuatlar ve uluslararası sözleşmeler, sürdürülebilir avcılık, av hayvanları avlaklar ve avlanma yöntemleri, temel harita okuma becerisi ve kampçılık kuralları, ilkyardım bilgisi, avda güvenlik önlemleri, avda kullanılan araç-gereçler ve av tüfekleri, avlanmada kullanılan av köpekleri, avına izin verilen ve koruma altına alınan hayvan türleri, avcılık tarihi ve etiği, av turizmi kapsamında avlanılabilen yaban hayvanları ve trofeleri konularında eğitim verildi. Açılan kurs sonunda başarılı olan avcılara avcılık kurs sertifikaları verilecektir" dedi.

Ormanve ve Su İşleri Bakanlığı Çankırı Av Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hasan Kozan, HEM işbirliğinde düzenledikleri bu kurslarla yaban hayatı mirasımızı gelecek nesillere aktarmak için bilinçli avcılar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ilgaz'da 36 saat süreli açılan kursa müracaat eden 35 kişiden devam eden 21 kursiyer, yapılan sınav sonucu sertifika almaya hak kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!