Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 14:36

Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi yenileniyor

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ILGAZ Dağı Kadın Çayırı bölgesinde bulunan 1600 metre rakımdaki Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi, 2017-18 kış sezonuna yenilenerek hazırlanıyor.
Ilgaz Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışmalarda tüm hızlıyla devam ederken, yeni yüzüyle yıldıztepe kayakçıların vazgeçilmezi olacak. Telesiyej alt istasyonunda bulunan eski kafeteryanın ekonomik olmaması ve ısınma problemi nedeniyle yıkılarak yeniden aynı yere 2 bin metrekare alana sahip yeni bir kafeterya yapılıyor. İki buçuk kat yükseklikte inşa edilen yeni kafeteryada kapalı garaj, kayak odası, Jandarma güvenlik birimleri için oda, sporcular için özel bölümler bulunacak.  İç kısmı betonarme, dış kısmı ahşap kaplama olan yeni kafeterya bu kış sezonuna tamamlanacak.
Ilgaz Yıldıztepe kayak merkezinde mekanik tesis olarak halen hizmet veren telesiyej ve liftin yanında yine bu sezonda tamamlanması beklenen yeni bir Teleski ile liftinde hizmete girmesiyle Ilgaz Yıldıztepe gözde kayak merkezlerinden biri olmaya devam edecek.
Ilgaz Yıldıztepe kayak Merkezinde  pistler iş makineleriyle tesviyelenerek, kayakçılar için tehlike oluşturan,  taş ve ağaç kökü gibi materyaller pistlerden temizlenip kayak için güvenli hale getirildi.Çevre düzenlemeside yapılan bölgede karmaşık olan otopark ve mangal düzeni ise değişmiş durumda.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!