Ilgaz Tünel açıldı, Yıldıztepe'de ziyaretçi rekoru

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Tünel açıldı, Yıldıztepede ziyaretçi rekoru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 17:54

Ilgaz Tünel açıldı, Yıldıztepe'de ziyaretçi rekoru

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ILGAZ 15 Temmuz İstiklal Tünelinin hizmete girmesiyle birlikte,1600 metre rakımdaki Kadın Çayırı Tabiat Parkı ve Yıldıztepe, kayak merkezlerine ilgiyi büyük ölçüde artırdı. Yeni bölünmüş yol ile birlikte yarı yarıya kısalan güzergâh ve yol konforu bölgede zaman zaman izdihama neden olabiliyor.

En son sömestr tatilinde büyük yoğunluk yaşayan kayak merkezi günlük 5 bin ziyaretçiyi ağırlamaya çalıştı. Bölgede bulunan 2'şer kişilik sandalyelerden oluşan 1600 metre uzunluğunda ve saatte 1200 kişi kapasiteli Telesiyej 13 bin kişiyi taşıyarak kendi rekorunu kırdı. Çankırı Ilgaz Kadınçayırı ve Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin kış sporlarının yanı sıra dağ yürüyüşü, kros, dağ bisikleti, kampçılık, izcilik, karavan turizmi, dağcılık gibi etkinliklere uygun olduğu belirtildi. Yılın 12 ayında turizm hareketini bünyesinde barındıran Yıldıztepe, Ilgaz ilçe merkezine 20, Çankırı'ya 70 kilometre Çankırı-Kastamonu karayolu üzerinde bulunan Ilgaz Dağı Tüneli'ne 2.7 kilometre uzaklıkta.

Bölgede Yıldıztepe Otel (22 oda, 80 yataklı),Ilgaz Otel (27 oda, 60 yataklı), 2 adet (4700 ve 2000 m.kayak pisti. Kafeterya,2 adet sentetik ve çim olmak üzere dünya standartlarında Futbol sahası bulunuyor. Turizm bakanlığı tarafından Tahsis edilen alanlarda 150 ve 170 Yataklı 2 adet otel ile toplam 4797 m2 kapalı inşaat alanına sahip 2 adet günübirlik tesis yatırımcı bekliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!