Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Dağında kayak sezonu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:26

Ilgaz Dağı'nda kayak sezonu başlıyor

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- YURDUMUZUN önemli kayak merkezlerinden biri olan Kastamonu ile Çankırı illeri arasında kalan 2000 metre rakımdaki Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde geçtiğimiz hafta yağan kar'ın 30 santimetrede kalması sezonu 2'nci kar beklentisine soktu.

Ilgaz Dağı Kastamonu Kayak Merkezi Kayak Federasyonu Tesisleri Müdürü Can Erdem, güvenli kayak yapabilmek için mevcut karın üzerine bir karın daha yağmasının beklendiğini ifade etti. Erdem, "Mekanik tesislerin güvenlik açısından son kontrollerini yapıyoruz, pistlerdeki kar snowtrakla ezilerek sıkıştırıldı, pist kenarlarında temizlik yapılıp, güvenlik fileleri çekilecek, minderler yerleştirilecek” dedi. Milli Park Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda bu sene Ilgaz Dağı'na Telesiyej Alt istasyonu Oteller bölgesine otobüs parkı olmayacak. Otobüsler, yolcularını indirdikten sonra otobüsler için ayrılan park alanına park yapabilecekler. Ayrıca bu bölgede mangal yakılması da yine yasaklar arasında" dedi.

Ilgaz Dağı'nın Çankırı Derbent Bölgesinde ise yeni yapılan ve Ilgaz Kaymakamlığı tarafında işletilen telesiyej ve pistlerde de hazırlıklar tamamlandı. Dört mevsim açık olan Derbent Otel işletmecisi Kemal Buyuran Derbent kayak Merkezinde bu hafta sonu kayak yapılabileceğini, yeni yapılan ahşap bungalov evlerle yatak kapasitelerini 50'ye yükselttiklerini, otellerinde kiralık kayak ve uzman kayak öğretmenlerinin her zaman hazır olduğunu ifade ederek kayak ve doğa tutkunlarını Ilgaz'a davet etti.



Öte yandan, Ilgaz Dağı'nın Çankırı bölgesindeki diğer bir kayak merkezi olan kadın çayırı Yıldıztepe kayak merkezinde Ilgaz Kaymakamlığına ait telesiyej çalışmaya başladı ve bölgeye gelen kayak severler sezona merhaba dediler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!