İlçelerde son viraj

Güncelleme Tarihi:

İlçelerde son viraj
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

AKP’de Büyükşehir Belediyesi için aday belirsizliğinin sürmesi Başkent’in metropol ilçelerinde de adayların belirlenmesini geciktirdi. Her biri Anadolu’da bir kaç il büyüklüğündeki metropol ilçe belediye başkanları için en büyük merak konusu AKP’nin kendileriyle ’yola devam’ deyip demeyeceği.

AKP’de Büyükşehir Belediyesi için aday belirsizliğinin sürmesi Başkent’in metropol ilçelerinde de adayların belirlenmesini geciktirdi. Her biri Anadolu’da bir kaç il büyüklüğündeki kentin metropol ilçe belediye başkanları için en büyük merak konusu AKP’nin kendileriyle yeniden seçime girip girmeyeceği.

AKP’nin ilçelerdeki aday adaylarıyla ilgili Pazar günü yapacağı temayül yoklaması öncesi Başkent’in ilçelerindeki AKP’li yöneticiler süreci Ankara Hürriyet için değerlendirdi.

İsmi sık sık Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı ile anılan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Altındağ’da uzun zamandır belediye olarak seçime hazırlanıyoruz. Bizim açımızdan ya da partimiz açısından bir sorun yok, çalışmaya devam diyoruz. Ne Altındağ için ne de Büyükşehir için kimseyle görüşmedim. Biz partimizin uygun gördüğü şekilde çalışıyoruz" dedi.

Altınok: Süreci izliyoruz

Büyükşehir Belediyesi Aday Adaylığı’nı açıklayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Süreci izliyoruz" ifadesini kullanarak, "Ankara Başkentimiz olması münasebetiyle Türkiye ortalamasına da etki edecek bir değerlendirme yapılacak. Daha zaman var. Partimiz değerlendirme yapacak en doğru kararı verecek. Biz de partimizin kararını bekliyoruz" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar belediye olarak görevlerine devam ettiklerini belirterek, "Adaylıkların ne zaman açıklanacağı konu partimizin takdirindedir. Aday açıklanması sürecinin bizim hizmetlerimize engel bir yönü yoktur. Hizmete devam ediyoruz" dedi.

"Göreve başladığımız ilk günden bu yana nasıl çalışıyorsak aday belirleme sürecinde de çalışmalarımız aynı hızla devam ediyor" diyen Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal süreci şöyle değerlendirdi:

İlk günkü gibi çalışıyoruz

Başbakanımızın bir sloganı var, durmak yok hizmete devam. Biz hizmete talibiz. Biz ilk günden beri toplam 85 projeye ve tesise imza attık. Vatandaşlarımızın mutlu ve üzüntülü günlerinde yanlarında olduk. 12 ayrı noktada kuruduğumuz koordinasyon merkezlerine vatandaşlarımız müracaat etti ve 80 bin istek ve talebi bire bir karşıladık. Bunlar hizmetlerimizin sadece bir kaçı diğerlerini de halkımız yaşarak görüyor. Yaptırdığımız anketlerde Etimesgut Belediyesi’nin performansı yüzde 60’larda değerlendiriliyor. Durum böyle olunca da bu süreç içinde bir sıkıntıya düşmenin gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Genel Merkezimizin bizlerle ilgili anket çalışmalarını çok olumlu. Partimiz en doğru kararı verecektir."

Altın’a göre gecikme yok

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın’ın ilçe adaylarının geciktiği yorumlarına katılmadığını belirterek, "Başbakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı’nı bu hafta içerisinde, ilçe belediyeleri de, 15 Ocak’a kadar belli bir program dahilinde açıklanacağını biliyoruz. En doğru kararı vermek için Başbakanımız ve Genel Merkezimiz yoğun ve tempolu bir şekilde gerekli değerlendirmelerini yapıyor. Bu karar verme sürecinin geciktiğine ilişkin yorumlara katılmıyorum. Muhalefet bunu bir gecikme ve olumsuz bir durum gibi değerlendiriyor olabilir. Ancak, ne Sincan’da ne de diğer AKP’li belediyelerde böyle bir stresin, problemin olduğunu sanmıyorum" yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!