Ä°lber Ortaylı'ya büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

İlber Ortaylıya büyük ilgi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 15:55

İlber Ortaylı'ya büyük ilgi

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- YÜREĞİR Belediyesi Kültür Merkezi'nde konferans veren Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Liseyi bitiren çocukların ABD'ye gönderilmemesini isteyen Prof. Dr. Ortaylı, ''ABD'ye okumaya giden  çocuklar yanlış karar veriyorlar. Koskoca mevki sahibi adamlar 'Green Card aldık' diye seviniyorlar. Ne ayıp şey. Sen amele misin? Avrupa'da böyle bir olay göremezsin. Avrupa'dan Amerika'ya göç eden insanlara muvaffakiyetsiz insan gözüyle bakarlar. Kimse ABD'ye gittim diye övünmez. ABD dış politikası çok iyi dosya tutar ve kalleş bir ülkedir'' dedi.

'KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN KUDÜS'TE EMEĞİ ÇOK FAZLA'
Yüreğir Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Birlik Vakfı Adana Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Tarihte Ortadoğu ve Türkiye'' konulu konferansta konuşan Ortaylı Kudüs'ün Osmanlı İmparatorluğunun himayesine girmesinin büyük bir stratejik öneminin olmadığını belirtti. Türklerin Kudüs'e büyük hizmetleri olduğunu dile getiren Ortaylı, Süleyman Caddesi denilen yerin Hz. Süleyman değil, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kudüs'e yaptıklarından dolayı caddeye isminin verildiğini söyledi.

Â

ORTAYLIYA PLAKET
İslam dünyasının en iyi ordusunun Türkiye'de olduğunu belirten Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Birlik Vakfı Adana Şubesi, TÜGVA ve İl Milli Müdürlüğü adına Yüreğir belediyesi Kültürevlerinde hazırlanan tablo hediye edildi.
FOTOÄžRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!