İlahiyat fakültesinde okuyacaklar bu habere dikkat! İlahiyat puan türü değişiyor mu?

Güncelleme Tarihi:

İlahiyat fakültesinde okuyacaklar bu habere dikkat İlahiyat puan türü değişiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 11:33

İlahiyat fakültesine girmek isteyenler için yeni bir gelişme yaşandı! YÖK’ten gelen açıklamayla İlahiyat Fakültelerine girecek öğrencilerin artık sınavın YGS yerine sınavın ikinci aşamasından değerlendirileceği duyuruldu. Peki, YGS sınavından çıkarılıp LYS puan türüne alınan diğer bölümler hangileri? İşte, İlahiyat fakültesi puan türünde yapılan son değişiklik ve detaylar!

Haberin Devamı

YÖK’ten ilahiyat fakültesi öğrencilerine YGS ile ilgili önemli bir değişiklik duyuruldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, islami bilimler fakülteleri öğrencilerinin üniversiteye girişlerinde puan türünün değiştiğini açıkladı. Üniversite sınavındaki değişikliklere değinen Saraç, bir haber de öğretmenlik bölümü okuyacaklara verdi. YÖK kararıyla YGS'den öğrenci alan öğretmenlik programlarının aynı içerikteki LYS puan türlerine çevrildiğini ifade etti. Haberin yayılması ardından pek çok öğrenci; İlahiyat fakülteleri LYS ile mi alacak? İlahiyat fakültesi puan türü değişti mi? gibi sorulara yanıt aradı. İşte, hem ilahiyat fakültelerinde hem de eğitim fakültelerinde yapılacak değişikliğin detayları!

Konuşmasında yıllardan beri ilahiyat fakültesi öğrencilerinin sınava ikinci aşamadan girmek istediklerinin altını çizen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "Yıllardan beri ilahiyat fakülteleri ile alakalı 'Niye ikinci aşamadan girilmiyor? diyerek bize başvurular, raporlar sunuluyordu. Yükseköğretim Kurulu olarak ilahiyat fakültelerine, İslami bilimler fakültelerine artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci alınacağını burada açıklamak isterim." dedi.

Haberin Devamı

İlahiyat fakülteleri ile ilgili önemli bir karar aldıklarını bildiren ve sınavın artık YGS yerine LYS puan türü üzerinden değerlendirileceği bilgisini veren Saraç, "Bu da yüz binleri ilgilendiren bir konu. Bunu da açıklamak isterim. İlahiyat fakülteleri de öğretmenliğe kaynaklık eden, çok önemli bir fakülte. Çok da fazla biliyorsunuz, oranın mezunu istihdam ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

EĞİTİM FAKÜLTELERİ PUAN TÜRÜ DEĞİŞİYOR

“Buradaki puan türüyle ilgili olarak da yine bir önceki öğretmenliklerde olduğu gibi YGS'daki puan türü testlerinin içeriğine uygun, ona paralel bir şekilde LYS'deki puan türünü belirledik. Dolayısıyla, orada bir endişeye gerek. Bu sene İlahiyat fakültelerindeki öğrenci girişindeki niteliğin artacağını ifade edebiliriz. Yıllardan beri ilahiyat fakültelerinin, ilahiyat camiasının arzuladığı bu husus da gerçekleşmiş olacak." Sözleriyle ilahiyat fakültelerinde okuyacakları ilgilendiren kısmı bitiren Saraç, eğitim fakültesi öğrencileri için de bir değişiklik olacağını duyurdu. Eğitim fakültelerine girişte başarı sıralaması 240 bin olarak belirlendiğini ifade eden Saraç’ın açıklamasına göre;
Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği programı YGS-1 puan türünden MF-1 puan türüne, beden eğitimi ve spor öğretmenliği programı, YGS-6'dan TM-2'ye, kimya öğretmenliği programı, YGS-2'den MF-3'e, okul öncesi öğretmenliği programı, YGS-5'ten TS-1'e, özel eğitim öğretmenliği programı da YGS-4'ten TS-1 puan türüne dönüştürüldü.

 

 

BAKMADAN GEÇME!