İlacım oldunuz

Güncelleme Tarihi:

İlacım oldunuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2002 02:09

Ay-yıldızlılar Dünya Kupası'nda elde ettikleri üçüncülük nedeniyle layık görüldükleri Devlet Üstün Hizmet Madalyalarını dün Başkent'te Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den aldı.

İLK DURAK BAŞBAKANLIK

A Milli Futbol Takımımız, dün Başkent'te düzenlenen törenle önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in elinden Dünya Kupası'ndaki üçüncülük nedeniyle layık görüldükleri ‘‘Devlet Üstün Hizmet Madalyalarını’’ aldı, ardından da Makedonya'ya geçti. Millilerin ilk durağı Başbakanlık'taki Bakanlar Kurulu Toplantı Salonu'ydu.

DEVAMINI BEKLİYORUM

Milli Takım kafilesi önce Başbakan Bülent Ecevit tarafından kabul edildi. Ecevit, Milli Takım’ın Türk ulusuna kıvanç verdiğini belirterek, ‘‘Güney Kore ve Japonya'daki maçlarınızı hasta yatağımdan izledim. Maçlarınız bana adeta sağlık iksiri gibi geldi. Avrupa Şampiyonası'nda aynı başarıyı, hatta daha iyisini tekrar almanızı istiyorum’’ dedi.

TEŞEKKÜR

Ecevit, ‘‘Bundan sonra başarılarınızı sürdüreceğinize inanıyorum. Bakan Erdoğan Toprak'ı da hizmet ettiği süre içindeki başarılarından dolayı kutluyorum. Devlet Üstün Hizmet Madalyası'nı hak ettiniz. Bu ödülleri size sunmaktan kıvanç duyuyorum. Japonya ve Güney Kore'ye de misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum’’ diye ekledi.

TANITIMA BÜYÜK KATKI

Devlet Bakanı Toprak da ‘‘Milli Takım’ın başarısı ülkemize büyük gurur ve coşku yaşatırken, uluslararası alanda Türkiye'nin yerini tayin etmiştir. Ülke tanıtımına da büyük katkı sağlamıştır’’ diye konuştu. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da yaptığı konuşmada şöyle dedi: ‘‘Dünya üçüncülüğü, birlik, beraberlik ve inancın zaferidir.

FİNAL HEDEFLİYORUZ

Dünya Kupası'na katılmamızın tesadüf olmadığını gösterdik. Şampiyon olmak isterdik, ama üçüncülükle yetindik. Fakat Türk insanına imkan sağlandığında başaramayacağı birşeyin olmadığına inanıyorum. 2004 yılında final oynayacağımıza inanıyorum. 2006 Dünya Kupası Almanya'da yapılacak, adeta ev sahibi olacağız. Almanya'da final oynamayı hedefliyoruz.’’

GELECEĞE BAKIYORUZ

Teknik Direktörü Şenol Güneş Dünya Kupası'nda Türkiye insanının neler yapabileceğini gösterdiklerini belirterek, ‘‘Artık geleceğe bakıyoruz. Halkın sevgisi yanında, devlet büyüklerimizin sahip çıkması bizim için büyük onur’’ ifadesi kullandı. Milli Takım kafilesi ardından Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenen madalyalarını aldı.

SORUMLULUK BÜYÜK

Cumhurbaşkanı Sezer, ‘‘Sporcularımızın kazandığı bu büyük başarının, cumhuriyetin kazanımlarının güzel bir örneğini oluşturduğunu düşünüyorum. Sizler tarihsel başarıya imza atan ve ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ almaya hak kazanan seçkin sporcular olarak, yaşam biçiminiz ve davranışlarınızla da örnek olma sorumluluğunu yüklendiniz’’ dedi.

Altın yağmuru

Dünya Kupası'nda elde ettikleri tarihi başarı nedeniyle Milli Takım teknik heyeti, futbolcular ve Futbol Federasyonu adına Başkan Haluk Ulusoy'a ‘‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’’ yanında dün çeşitli ödüller verildi. Başbakan Bülent Ecevit Milli Takım yönetici ve sporcularına birer adet GSGM'nin heykelciğini ve para ödüllerini sundu. Törende, teknik direktör Şenol Güneş'e 600, antrenörler Ünal Karaman ve Mehmet Kulaksızoğlu'na 150'şer, futbolculara da 300'er adet olmak üzere toplam 7.800 adet Cumhuriyet Altını ödül verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!