İlaca direnci kırıyor

Güncelleme Tarihi:

İlaca direnci kırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

İlaca bir süre ara verilmesinin kanser ilacına direnci azaltabileceği belirlendi.

Haberin Devamı

Amerikalı ve İsviçreli bilimadamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, ilaca ara verilmesinin deri kanserine yakalanan farelerin daha uzun yaşamasını sağladığını gösterdi.


Araştırmacılar, kanser hücrelerinin deri kanseri ilacına nasıl dirençli hale geldiğini inceledi. İlacın kısa vadede tümörün büyümesini yavaşlattığını ancak daha sonra etkisiz hale geldiğini belirleyen bilimadamları, tümörlerin hücrenin kimyasını değiştirerek direnç kazandığını gördü.

 

BİR SÜRE ARA VERMEK DİRENCİ KIRIYOR

 

Bilimadamları, ilacı farelere 4 hafta boyunca verdi ve iki hafta ara verdikten sonra bu sürece yeniden başladı. İlaca ara verildiğinde tümörlerin küçüldüğü ve direncin kırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı


Deri kanserinde ilaç direncinin gelişimiyle mücadelesine ışık tutacak araştırmanın daha az yan etkisi olan, daha az maliyetli ilaçların üretilmesi konusunda da fikir verebileceği bildirildi.


“Nature” dergisinde yayımlanan araştırmada bilimadamları, sonuçların heyecan verici olduğunu ancak insanlar üzerinde denenmesi için başka araştırmaların yapılması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!