İl ve ilçe seçim kurulları YSK’ya uymak zorunda

Güncelleme Tarihi:

İl ve ilçe seçim kurulları YSK’ya uymak zorunda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 21:06

REFERANDUMDA mühürsüz oy ve zarfların yasaya rağmen geçerli sayılmasına ilişkin tartışma sürerken, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Sadi Güven, itiraz sürecine dönük kritik bir açıklama yaptı. Güven, itiraz sürecinin başladığını belirtti, “Bu kararımız doğrultusunda ilçe ve il seçim kurulları, sonuçları değerlendirmek zorunda” dedi.

Haberin Devamı

HATA, İHMAL VEYA KASIT

Güven’in açıklaması ışığında, 1.5 milyon olduğu iddia edilen mühürsüz oylara ilişkin olası itirazlar ilçe ve il seçim kurullarınca YSK’nın kararı dayanak gösterilerek reddedilecek. Güven, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

“Filigranlı üretilen oy pusulası ve zarfların yanında yasa koyucunun ikinci tedbir alarak, sandık kurulu başkan ve üyelerinin mühür basması şartını getirmiştir. Onların yaptıkları hata, ihmal veya kasıt nedeniyle vatandaşın anayasal hakkını kullanması, iradesinin sandığa yansıması gerektiğine karar verdik. Hadise budur. Bu, ilk kez yaptığımız bir işlem değildir.

Sisteme tek oy girilmeden, siyasi partilerle paylaşılmadan bu kararı aldık. Dolayısıyla bu karara bir anlam yüklemek doğru değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!