İl Temsilcisi Van’da Judo’da Yapılan Başarıları Anlattı

Güncelleme Tarihi:

İl Temsilcisi Van’da Judo’da Yapılan Başarıları Anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 10:22

İL TEMSİLCİSİ VAN'DA JUDO'DA YAPILAN BAŞARILARI ANLATTI

Türkiye Judo Federasyonu Van İl Temsilcisi Gürsel İzcier; Van’da, Judo sporunda son zamanlarda 5 milli sporcu, 4’ü uluslararası ve 40 Türkiye Şampiyonluğu ile toplamda 44 düzeyde müsabakalara katıldıklarını söyledi.
2011 yılından bu yana Van’da Türkiye Judo Federasyonu adına temsilcilik görevini yürüten Judo İl Temsilcisi Gürsel izcier yaptığı açıklamada; kentteki 3 antrenörün 3’ünün de milli takımlarda görev aldığını, ilde 5 milli sporcunun bulunduğunu söyledi. Bu 5 sporcumuzun da uluslararası ve ulusal dereceler elde ettiklerini belirten İzcier, dolayısıyla son yıllardaki performanslarıyla ilde judo branşında başarılarının arttığını belirtti. Van’da son zamanlarda milli sporcu ve antrenör sayısıyla güzel bir ivme kazandıklarını ifade eden İzcier, "Bu başarılar için önce altyapı oluşturduk ve sık sık müsabakalar düzenledik. Önceki yıllarda bir seçme yapıyorduk. Türkiye şampiyonasına gidiyorduk ve çocuklarımız kendilerini hazırlayamadan yarışmalarda bulunuyordu. Böyle olunca da istediğimiz dereceleri elde edemiyorduk. Ama şu anda il çapında yılda en az 6-7 müsabaka yapıyoruz. Böyle olunca çocuklar her müsabakada tecrübe kazanıyor. Bu tecrübeyi de Türkiye şampiyonasına yansıtıyorlar. Yalnızca sporcumuzun tekniğini geliştirip, 1,5 saat antrenman yapıp evlerine göndermek yerine, o çocuklar farklı yerlerde bulunmasınlar diye sosyal faaliyetleri tüm kulüplere yaydık. Yeri geliyor çocuklarla piknik yapıyoruz. İl temsilcileri ve antrenörler olarak topluyoruz çocukları ilimize ait tarihi mekânları görsünler diye gezdiriyoruz. İftar ve sahur programı yaptık. Böyle sosyal faaliyetlerimiz oldukça yoğun. Yakın bir zamanda ise Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ait Gevaş Doğa Kampında antrenör, hakem ve sporcularımız ile birlikte deniz kampı yapmayı planlıyoruz. Çocuklar deniz kenarında çadır kurarak orada yaşayıp birbirleri ile kaynaşma içerisinde olup, aynı zamanda açık havada ise antrenmanlarını da yapacaklar" dedi.
Antrenör, sporcu ve hakem üçlüsünün bir arada olması gerektiğine değinen Gürsel İzcier, "Hakemlerimiz ve antrenörlerimiz de çok iyi. Van’da bu yıl birde hakem kursu açmayı planlıyoruz. Burada hakemlerimizi sürekli geliştireceğiz. Şu anda Van’dan Türkiye Şampiyonası’nda 3 hakemimiz görev alıyor. İnşallah bu sayımız gelecek zamanlarda daha da artacaktır. Buradan son olarak Van’da judo branşındaki başarılara her zaman en iyi şekilde destek olarak bizlerden hiçbir imkânı esirgemeyen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’a da şahsım, antrenörlerim ve sporcularımız adına çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!