İl sağlık müdürlüğü: Site havuzları yetki alanımız dışında

Güncelleme Tarihi:

İl sağlık müdürlüğü: Site havuzları yetki alanımız dışında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 16:36

İl sağlık müdürlüğü: Site havuzları yetki alanımız dışında

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, site havuzlarının denetiminin yetki alanları dışında olduğu kaydedildi.
'Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik' kapsamında yüzme havuzları ile sularının hijyenik şartlara uygunluğu ile havuzlarda kullanılan havuz suyu kimyasallarının İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetlendiği belirtilen açıklamada, "Ticari işletme havuzları bu yönetmelik kapsamında olup site havuzları müdürlüğümüzce denetlenmemektedir" denildi.
Bu kapsamda yüzme havuzlarından mikrobiyolojik ve kimyasal analiz için numune alındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Havuz suyu analizleri müdürlüğümüze bağlı Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarı, Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarının yanı sıra Bakanlığımızdan yetkilendirilmiş 7 tane özel laboratuvar tarafından aylık olarak yapılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde 2018 yılında 13 Ağustos 2018 tarihi itibariyle 1120 işletmenin havuzlarından 17 bin 401 adet numune alımı gerçekleştirilmiştir. Yüzme havuzlarının denetimi müdürlüğümüz ve ilçe sağlık müdürlüklerinde bulunan personelimiz tarafından aylık olarak yapılmaktadır. Bu denetimlerde, havuz suyu hazırlanmasında ve dezenfeksiyonunda kullanılan kimyasalların bakanlıktan ruhsatlı olup olmadığı, havuz suyu kimyasalları için bir depo ile yeterli kişisel koruyucu ekipman bulunup bulunmadığı, analiz kayıt defterleri ve bu yönetmelik eklerine göre yapılan veya yaptırılan analiz sonuçları kontrol edilmektedir. Yüzme havuzlarında yapılan denetimler ve alınan numunelerin sonuçları Çevre Sağlığı Yönetim Bilgi Sistemine (CSYBS) anlık olarak işlenmekte ve bu sonuçlar ilçe sağlık müdürlüklerimiz, il müdürlüğümüz ve bakanlığımız tarafından online olarak takip edilmektedir. Yapılan denetimlerde ve alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluk veya uygunsuzluk görülmesi durumunda alınması gereken düzeltici önlemler ve idari yaptırımlar titizlikle yürütülmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!