İl Müftüsü Güven, “İnsanların zihin dünyalarını Kur’an ve Sünnet’e göre yeniden inşa etmeliyiz”

Güncelleme Tarihi:

İl Müftüsü Güven, “İnsanların zihin dünyalarını Kur’an ve Sünnet’e göre yeniden inşa etmeliyiz”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 15:22

İl Müftüsü Güven, “İnsanların zihin dünyalarını Kur’an ve Sünnet’e göre yeniden inşa etmeliyiz”

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ İl Müftülüğü tarafından ilçelerde yapılan değerlendirme toplantısı Bünyan ve Talas ilçelerinde gerçekleştirildi. Toplantılarda konuşan İl Müftüsü Doç.Dr Şahin Güven, "Din görevlilerini uyararak insanların zihin dünyalarını Kur’an ve Sünnet’e göre yeniden inşa etmeliyiz" dedi.

Düzenlenen toplantıda konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, “15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsüne karşı en önemli mücadeleyi halkımızla beraber camilerimiz, minarelerimiz ve din görevlilerimiz verdi. Bizler bu süreci en iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. İnsanımıza daha fazla hizmet etmeliyiz. Bizler de bu süreçte kendimizi yenilemeliyiz. İnsanların zihin dünyalarını Kur’an ve Sünnet’e göre yeniden inşa etmeliyiz. Bizler bulunduğumuz mahallenin, köyün bütün insanlarından sorumluyuz. Biz dinimizi güzellikle anlatmak zorundayız. Bizler yaptıklarımızdan sorumlu olduğumuz gibi yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan da bizzat sorumluyuz. Bizler dinimizi hayatımıza tatbik etmeliyiz. En iyi tebliğ yaşamaktır, yaşantımız bizzat tebliğdir. İl Müftüsü olarak 15 Temmuz gecesi ve sonrasında diyanet camiası adına yaptığınız katkılar sebebiyle siz değerli din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İl Müftüsü Güven, Kurban Bayramı ile ilgili olarakta vekalet yoluyla kurban ücretlerinin yurt içi 690, yurt dışı 500 tl olarak açıklandığını belirterek, “Ülkemizde Vekâlet Yoluyla Kurban Bağışı Kampanyasında birinci tercih Türkiye Diyanet Vakfımız olmalı Diyanet Vakfı İnternet sitesinde Vekâlet Yoluyla Kurban Bağışı kredi kartı ile de yapılabilecek” dedi.



FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!