İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu:

Güncelleme Tarihi:

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu:
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 09:45

BİLAL YILMAZ ÇANDIROĞLU

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, YGS’ye hazırlık için açılan kurslarda öğrencilerden para talep edilmediğini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, YGS’ye hazırlık kurslarına giden öğrencilere, kurslar hakkında bilgiler verdi. Kursa katılan öğrencilerden para talep edilmediğini söyleyen Çandıroğlu, “Kurslarda ücretle alakalı ya da parayla alakalı sadece kurslarda bulunan mezun öğrencilerimiz ile alakalı değildir. İlimizde bizim kurslarımızda öğrencilere yönelik kurslarla ilgili de hiçbir kişiden para talep edilmesi, para için zorlanılması söz konusu değildir. Tabi ki bir hazırlık sürecinden bahsediyoruz. Burada çocuklarımız ve velilerimiz bunlardan yararlanmak isterlerse bu kendi tercihleridir” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yardımcı ders kitaplarının öğrenciler için yeterli olduğunu söyleyen Çandıroğlu, şunları söyledi:
“Yardımcı ders kitapları ile alakalı bir takım duyumlarda kulağımıza geldi. Bunlarla alakalı gerekli incelemeyi de biz başlattık. Kesinlikle zorlamayla, ‘alacaksınız’ demeyle bir süreç kabul etmiyoruz. Bakanlığımızın da, bizim de böyle bir yaklaşımımız yok. Bakanlığımızın öğrencilerimize dağıtmış olduğu ders kitapları, Milli Eğitim Bakanlığı’nda ki sürecin ardından çocuklarımızın önüne geliyor. Bunların yeterliliğin tartışmak, ‘Yetiyor ve yetmiyor’ demek hiç kimsenin haddi değildir. O kitapların çocuklarımıza yeterli olduğunu bakanlığımız onaylamış durumdadır. Biz bu konularda çok hassasız. Biz hizmet etmek için bu süreçleri başlatıyor ve yürütüyoruz. Hizmet noktasında da sonuçlanmasını istiyoruz. Hiçbir zaman çocuklarımızı ve velilerimizi zor durumda bırakacak, onların eğitim ile alakalı algıları ile oynayacak bir sürece müsaade etmeyiz. Bakanlığımızın da böyle bir yaklaşımı yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!