İl Koordinasyon Kurulu'nda projeler ele alındı

Güncelleme Tarihi:

İl Koordinasyon Kurulunda projeler ele alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 17:35

İl Koordinasyon Kurulu'nda projeler ele alındı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 2017 yılının 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda projelerle ilgili bilgi veren Vali Hasan Karahan, programlarında bulunan 300 projenin 72'sinin tamamlandığını söyledi.

Denizli İl Koordinasyon Kurulu'nun 2017 yılı 4. dönem toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı. Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ali Duras ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantının açılışında projelerle ilgili bilgi veren Vali Karahan, "Denizli'de 2017 yatırım yılının 4. toplantısı itibariyle 20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 300 adet proje mevcuttur. Bu projelerden 72 adedi bitirildi, 161 adedi ise devam ediyor. 26 adet proje ihale aşamasında olup, 41 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır" dedi.

Kentteki yatırımların eğitim ulaştırma ve tarım sektörlerinde yoğunlaştığını dile getiren Vali Karahan, "Programdaki 300 projenin 120'si DKH (Diğer Kamu Hizmetleri) sektörü, 51'i eğitim, 35'i tarım, 30'u ulaştırma, 18'i kültür-turizm, 13'ü sağlık, 11'i enerji, 7'si çevre-orman, 6'sı spor, 4'er adet madencilik ve konut sektörleri ile 1 adeti de sosyal hizmetler sektörüne aittir. Kentimiz genelinde 2017 yılına ait 1 milyon 40 bin lira ödeneğin 634 Bin lirası harcanarak yüzde 57 fiziki, yüzde 60 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Mahalli idare yatırımları haricinde il geneli yatırımlarımız ağırlıklı olarak eğitim, tarım, ulaştırma sektörlerinde yoğunlaşmıştır. Toplantının yatırım uygulamalarında ortaya çıkan sorunların çözümüne katkıda bulunmasını temenni ediyor, yatırım çalışmalarında hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Vali Karahan'ın konuşmasının ardından ilgili kurumların bölge ve il müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFL

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!