İl il sanat

Güncelleme Tarihi:

İl il sanat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL

OPERA sanatını geniş kitlelere yaymak amacıyla Mithat Selection tarafından düzenlenen Opera Geceleri yeniden başladı. Eylül ayına kadar sürecek olan etkinlik kapsamında her cumartesi Erenköy'deki Mithat Selection Mağazası önünde Devlet Konservatuarı öğrencileri bir konser verecek. Operaya gönül vermiş genç sanatçılar her hafta sonu hazırladıkları özel repertuarlarla, popüler operadan örnekler verecekler.

YIL boyunca perdelerini hiç kapatmayan Yapı Kredi Sanat Festivali'98 Temmuz ayına kelimenin tam anlamıyla bomba gibi bir konserle veda ediyor. Günümüzün en yenilikçi ve kendine özgü müzisyenlerinden biri olan gitarcı Pat Metheny, 31 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde (Harbiye Açıkhava Tiyatrosu) bir konser verecek. Daha önce de İstanbul'a gelen Metheny'ye bu konserinde basta Larry Grenadier ve davulda Bill Stewart eşlik edecek. Pat Metheny ve grubunun konseri saat 21.15'te başlıyor.

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası Sergi Salonu, 27 Temmuz'dan başlayarak 14 Ağustos tadrihine kadar Songül Senemoğlu ve Münir Vejzovic'in yapıtlarına evsahipliği yapıyor.

BURSA

BURSA Arkeoloji Müzesi yepyeni bir bölümüyle sanatseverlere kapılarını açıyor. Müzenin, yeni bir anlayışla düzenlenen Üçpınar Tümülüsü Araba Buluntuları bölümü, hem sanat tarihine hem de otomobillere meraklı olanların ilgisini çekecek. Bu bölümde, Milattan Önce 6'ncı yüzyıla, Akhamenidler Dönemi'ne ait Üç Pınar Tümülüs'nden elde edilen buluntular sergilenecek. Araba Buluntuları bölümünde, tekerlek parçaları ve at koşum takımları, bunların bağlantılarını sağlayan bronz parçalar, tekerler demirleri, demir ispit parçaları,pimler ve at gemleri gibi parçalar sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

İZMİR

BEŞİKTAŞ Kültür Merkezi Oyuncuları'nın ilk kez 23 Ocak 1999'da İstanbul'da sahneledikleri ve Haziran 1999'da Anadolu turnesine çıktıkları ‘‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?’’adlı oyun, 22 Temmuz'dan itibaren kısa bir süre Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirli tiyatroseverlerle buluşacak.

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği oyunda Demet Akbağ, Zerrin Sümer, Sinan Bengier, Salih Kalyon, Bisan Günalan, Gürdal Tosun, Serhat Özcan, Şebnem Sönmez, Figen Evren, Neslihan Yeldan, Can Kahraman, Celal Tak, Caner Alkaya, Deniz Özerman, Vural Çelik, Handan Güngör, Işık Düzen, Mehtap Fidan ve Özge Özberk rol alıyor.

SUALTI fotoğrafçılığıyla ilgili eğitimini ülkemizden önce Mısır, Karayipler, İrlanda, Fransa gibi ülkelerde sürdüren fotoğraf sanatçısı Beer De Zoeten, üçüncü kişisel sergisini Mico Siesta Cafe'de açtı. Zoeten'in sergide yer alan Ege Kıyıları ve sualtı faunasıyla ilgili titizlikle çalıştığı 26 fotoğrafı, 30 Temmuz'a kadar görülebilecek.

YÜZBAŞI İzzet Çay, ilk kişisel resim sergisini Ankara Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi TÖMER'de açtı. Tuğgeneral Murat Adıyaman'ın açılışını yaptığı sergide, İzzet Çay'ın son on yıllık çalışmaları sergileniyor. Etiketleri 350 milyon ile 750 milyon lira arasında değişen tablolar 22 Ağustos'a kadar izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!