"İl Hayat Boyu Öğrenme" toplantısı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

İl Hayat Boyu Öğrenme toplantısı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 14:26

MALATYA (AA) - İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim ve İş Birliği Komisyonu Şubat ayı toplantısı Malatya Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında gerçekleştirildi.Resmi, özel ve sivil etkinlikleri birlikte planlama ve uygulamaya koyma, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği arttırmak amacıyla Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi temsilcileri, Resmi Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve temsilcileri ile Mesleki kuruluşların yetkilileri ve temsilcileri katıldı.Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, örgün yaygın eğitimin Türkiye'de üzerinde önemle durulan çalışma alanları olduğunu belirtti. Yaygın eğitimle alakalı olarak halk eğitimlerine de Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da elden geldiğince gayret gösterildiğini aktaran Kamçı, kent genelinde çok çeşitli kurslar düzenlendiğini, bunlarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Meslek yeterlilik belgesine de değinen Vali Kamçı, 40 meslek dalında çalışanların 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren belgesiz çalıştırılamayacağını anımsatarak, bu konuyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla ilgili kuruluşların ortak çalışma yapmaları talimatını verdi. Kamçı, tebliğe aykırı davrananlara her bir çalışan için 500 lira para cezası uygulanacağını vurguladı.
- 12 bin kursiyer belge aldı
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da yaptığı sunumda 13 ilçede Halk Eğitimi Merkezi, ayrıca Yeşilyurt, Darende ve Battalgazi ilçelerinde de Mesleki Eğitim Merkezi bulunduğunu aktardı. Bu merkezlerde Eylül 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında 2 bin 117 kurs açıldığını, bu kurslara 21 bin 727 kadın ve 15 bin 131 erkek katıldığını, bu kurslardan 5 bin 777 kadın, 6 bin 245 erkek olmak üzere toplam 12 bin 22 kursiyerin belge almaya hak kazandığını belirtti.
Toplantıda komisyon üyeleri teklifleri, önerileri ve işbirliğiyle yapılabilecek faaliyetleri görüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!