İl Genel Meclisi toplantısında protesto

Güncelleme Tarihi:

İl Genel Meclisi toplantısında protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 13:17

İl Genel Meclisi toplantısında protesto

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK İl Genel Meclisi toplantısında CHP'li üyeler, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Çaycuma İlçe Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı'ya hakaret ettiği gerekçesiyle Ak Partili katip üye Ramazan Taşdemir'e sırtlarını dönerek protestoda bulundu.
Zonguldak'ta 10'u CHP, 21'i Ak Parti olmak üzere 31 üyenin bulunduğu İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı 2'nci birleşimi İl Genel Meclisi salonunda yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanvekili Ak Partili İsmet Köse başkanlığındaki toplantıda CHP'li üyeler, katip üye Ak Partili Ramazan Taşdemir'i protesto etti. CHP'li üyeler, geçen 11 Mayıs'ta Facebook sayfasında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı için, "İnsan belediye başkanı olabilir ama adam olamaz. Bir belediye başkanı buralara kadar düşüp şahsi meseleleri konuşacak kadar y..... yapacak bir şey yok. Bunların hepsi böyle zaten" yazan Taşdemir, gündem maddelerini okuduğu sırada ona sırtlarını dönerek tepkilerini gösterdi. Toplantı bitiminde söz alan Ak Partili İsmail Terzi, CHP'lilerin 2 günden bu yana yoklama bittikten sonra meclise sırtlarını dönmelerine anlam veremediğini söyledi. Bunun üzerine CHP Grup Sözcüsü Fikret Zaman söz istedi. Ancak, İl Genel Meclisi Başkanvekili İsmet Köse, "Dünden bu yana beden dilinde bir protesto yapılıyor. Bu hoş bir davranış değil. Kınıyorum. Bu sebeple gündem dışı söz vermiyorum" dedi. Bunun üzerine CHP'liler ile Ak Partililer arasında tartışma çıktı. 
CHP'li Fikret Zaman, Ak Partili Taşdemir'in Belediye Başkanı Kantarcı için kullandığı hakaret içerikli sözü Ak Partili üyeler için söyledi. Ortamın gerilmesi üzerine CHP'li Fikret Zaman meclisten özür dilerken, aynı özürü Ramazan Taşdemir'den de beklediklerini söyledi. Taşdemir, tartışmaları sessiz bir şekilde izlerken, gazetecilerin sorularına da cevap vermedi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın Ramazan Taşdemir hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!