"İl Eğitim Tarihi Müzesi" açıldı

Güncelleme Tarihi:

İl Eğitim Tarihi Müzesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 19:14

"İl Eğitim Tarihi Müzesi" açıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - VALİ Süleyman Kamçı, Milli Eğitim Bakanlığınca her ilin en eski lisesinde oluşturulması istenen "İl Eğitim Tarihi Müzesinin" açılışına katıldı.

Kayseri Lisesinde düzenlenen açılış programına, Vali Süleyman Kamçı, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Kamçı, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin, tüm dünyada ülkelerin gelişmesi ve ilerlemesi için en önemli araç olduğunu vurgulayarak, müzenin şehre hayırlı olmasını temenni etti. Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Şüphesiz, kalkınma ve ilerleme yolunda attığımız birçok adım, eğitime yapılan yatırımların birer neticesidir. Bu bakımdan, ülkemizin ve milletimizin ekonomik kalkınmışlıkta, ulaştırmada, bayındırlıkta, sağlıkta, adalette ve savunmada ulaşılan son seviyeleri aşmasında eğitim yine başrolde yer alacaktır. Eğitimin ivmesini ve kalitesini belirleyenler ise öğretmenlerimizdir.”

Tiyatro gösterileri, şiir dinletisi ve şehit öğretmenler için okunan duaların ardından Vali Kamçı, müzenin açılışını yaparak incelemelerde bulundu.

FOTOLU

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!