İktidarın da kayıtları var

Güncelleme Tarihi:

İktidarın da kayıtları var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 00:00

Meclis Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, ‘önleyici istihbarat dinlemesi’ yetkisiyle IMEI numaraları üzerinden hakim, savcı, siyasetçi ve bürokratların dinlendiğini iddia ederek, “Tutulan kayıtlarda her partiden isim var. Hatta iktidar partisi de dahil” dedi. Geçmişte Emniyet İstihbarat Dairesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi başkanlığı ve genel müdür yardımcılığı yapan Arslan, 42 yıl emniyette çalıştığını belirterek, “Yaşantımın çoğunu muhbir, eleman çalıştıran istihbarat ünitelerinde geçirdim” dedi.

Haberin Devamı

Güvenlik birimlerindeki kötüye kullanımın geçmişte mahkeme kararıyla Emniyet ve MİT’e verilen “genel izleme yetkisi” ile önleyici istihbarattan kaynaklandığını savunan Arslan, şunları söyledi:

HİÇBİR KAYDI YOK

“Jandarma’nınki kaldırıldı, ama Emniyet ve MİT’in bu yetkisi sürüyor. Önleyici istihbarat bahanesiyle mahkemelere verilen IMEI numaralarıyla, gerçek kimliği belirtilmeksizin insanlar aylarca dinlenebilmekte. Diyelim dara taramasıyla milletvekiliyle sık konuştuğumu tespit ediyor, onu kaydetmek için benim hakkımda IMEI numarasıyla dinleme kararı çıkarıyor. Önleme dinlemesinin hiçbir kaydı, kuydu yok, adli olarak dosyalara da konulmuyor. IMEI numaraları üzerinden hakimler, savcılar, siyasetçiler, bürokratlar dinleniyor. Belki bunlar zamanı geldiğinde kullanılmak üzere saklanıyor. Organize devlet gücünü arkasına alan koordineli devlet görevlileri tarafından yapılıyor. Kim bu dara kayıtlarını tutuyorsa, kim bu önleyici dinlemelerle adreslere, özel bilgilere ulaşabiliyorsa, bu işleri yapanlar da onlardır. Devlet yetkisini kullanan art niyetli insanlardır.

Haberin Devamı

HER PARTİDEN VAR

(Görevdeki arkadaşlarınızdan bilgi alıyor musunuz, kimler hakkında kayıtlar var sorusu üzerine) Bu işin içindeki arkadaşların verdiği bilgiye göre her partiden isim var. Hatta iktidar partisi de dahil. Bir dosyada 348 kişi dinlenmiş, 18 kişi mahkemeye verilmiş. Bu 348 kişi içinde başka kimler var, neler dinlendi bilmiyorsunuz. Şimdi ortaya çıkıyor ki aynı camiadaki kişiler, bu önleme dinlemelerinden aldıkları bilgilerle borsaya oynamış, ihalelere oynamış, önleme dinlemeleri bahanesiyle bazı insanları birbirine düşürmüş. (Siyasilere kurulan görüntü tuzakları) Bu işi yapan cihaz kibrit kutusu büyüklüğünde iyi görüntü alabilmesi için çift sim kart takılıdır. Neden şimdiye kadar bir güvenlik görevlisi, bir savcı ‘Bu iki bazda hangi sim kartı varmış ki, hiç aranmamış, kendisi de hiç aramamış, sadece yüksek data transferi yapmış’ diye sormamış. Geçmişte sahte baz istasyonu olarak kullanılan yüksek teknolojik cihazları Emniyet’e aldık. Bu cihazlar Emniyet, Jandarma ve MİT’te vardır. Cihazlar son 2 yılda örtülü ödenekten alınıyor ve envantere kaydedilmiyor. Bazı Büyükşehir Belediye başkanlarının bile bu araçları yıllardan beri kullandıklarını biliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!