İktidara kadın hakları eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

İktidara kadın hakları eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 15:15

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Türk kadınana seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıldönümünde iktidarın kadın politikasını eleştirdi ve "AKP iktidarı kadın hakları deyince, doğum iznini arttırmak, süt izini vermek gibi hakların ötesine geçememiştir" dedi.

Haberin Devamı


Mesajında AK Parti iktidarının kadın zihniyetini de eleştirerek, “Biliyoruz ki, halkımıza ve ülkemize bu kara tabloyu kendi çıkarları ve makamları uğruna layık görenlerden kurtuluşumuz, Asil ve cumhuriyet sevdalısı Türk kadını sayesinde olacaktır. Kadınlara tanınan hakları arttırmak ve o hakları kullanmak için kadınların yolunu açmak şöyle dursun, AKP iktidarı kadın hakları deyince, doğum iznini arttırmak, süt izini vermek gibi hakların ötesine geçememiştir. AKP iktidarının temsilcileri, neredeyse birçok kadın söyleminde, kadınlarımızı iffet, namus, edep gibi söylemlerle eleştirmiş ve ya yasaklamaları hatırlatmıştır. Kadını sadece Annelik kimliği üzerinden kabul ederek yapılmış tüm kadın devrimlerini hiçe sayan bu zihniyet, kadınların iş ve siyaset hayatına katılımının önünde en büyük engel olmuştur. Kadınlarımızın gördüğü şiddet, yaşadıkları ölümler, onlara uygulanan baskılar, giyimleri ve söylemleri üzerinden linç edilmeleri hiçbir dönemde olmadığı kadar artmıştır AKP döneminde. Ancak Türk kadını bunları yaşarken onların en büyük icraatlarıysa tecavüzcü ve cinsel istismarcıları affetmeye çalışmak olmuştur. Bu tutum içinde olan bir iktidardan, kadınlarımıza nasıl bir fayda beklenebilir."
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, umudun kaybedilmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor, iktidardaki zihniyet büyük bir zafiyet içinde. Halkın ve kadınlarımızın sorunları görmezden gelinerek, sadece başkanlık ve rejim üzerinden yaratılan suni gündemle canımız gibi sevdiğimiz ülkemiz her gün kan kaybediyor. AKP iktidarının yarattığı tüm bu kara tabloda bile biz gerçek vatanseverler umudumuzu hiç kaybetmedik. Biliyoruz ki, halkımıza ve ülkemize bu kara tabloyu kendi çıkarları ve makamları uğruna layık görenlerden kurtuluşumuz, Asil ve cumhuriyet sevdalısı Türk Kadını sayesinde olacaktır. Ülkemizi cumhuriyet ilkeleriyle, demokrasiyle ve sosyal adaletle yöneteceğimiz günler için verdiğimiz mücadelede en büyük gücü kadınlarımızdan alıyor ve bu yolda en çok onlara güveniyoruz."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!