İkram yarışı

SON 5-6 haftadır Beşiktaş ve Galatasaray arasında ‘ikram yarışı’ yaşanıyor.

Haberin Devamı

Bir hafta koltuğu ve avantajı yakalayan takım, bir sonraki hafta koltuğu rakibine adeta ikram ediyor. Geçen hafta Sivasspor karşısında alınan mağlubiyetle koltuğu Galatasaray’a bırakan Beşiktaş, dün akşam Kasımpaşa karşısında maça çok etkili ve hızlı başladı.

Fırsat vermediler

SAKAT ve cezalı oyuncuları dönünce Bilic klasik kadrosuna dönmüş. Beşiktaş, ilk 15 dakika o kadar hızlı ve etkili oynadı ki; hem pozisyonlar buldu; hem de orta sahada Veli-Atiba agresifliğiyle rakibin kadife ayaklarına iş yapma imkanı vermedi. Bununla birlikte önce Oğuzhan sonra da Veli ile iki gol üretmeyi de başarıp, devre arasına 2-0 önde girdiler.

Heyecan bitmez

ŞOTA, Beşiktaş’ı ortadan delmeye çalışıp kenarları kullanmayınca, Bilic’in kalabalık orta sahasının ekmeğine yağ sürdü. Skoru eline alan Kartal pozisyon oyununu iyi oynayıp alan daraltarak, bir kulağı TT Arena’da maçı tamamladı.
F.Bahçe’nin ligi bu kadar forse ettiği bir sezonda Beşiktaş, sene başından beri yaşadığı bütün krizlere rağmen ikincilik koltuğu için G.Saray’ın bir puan gerisinde yarışı sürdürüyor.
Bunda Galatasaray’ın sezon başında öngörülen performans istikrarını sergileyememesi, son iki sezonun şampiyonu olmaktan uzak, inişli çıkışlı bir sezon geçirmesi de etken oldu diyebiliriz. Lig şampiyonu sezonun bitimine haftalar kala belli olmasına rağmen, en değerli ikincilik yarışı heyecanı son haftaya kadar devam edecek gibi duruyor.


Yazarın Tüm Yazıları