Sahrap SOYSAL

İkizlerin içli köfte kroketi

11 Eylül 2012
Bulguru ve irmiği 1 su bardağı ılık suda 10 dakika kadar bekletin.

Üzerine kıyma, soğan, salça, yumurta, ceviz, tuz ve diğer baharatları ilave edip 4-5 dakika kadar yoğurun. Karışımın üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
Bulgur hamurundan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp sıkın ve avuçlarınız arasında mekik şekline getirin. Köfteleri ya sıvıyağda kızartın ya da bol tuzlu kaynar suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Sosu hazırlamak için zeytinyağını bir tavada kızdırıp domates püresi, sarmısak ve naneyi kızgın yağda, orta ısılı ateşte 4-5 dakika pişirin.
Üzerine ince çekilmiş ceviz içini ilave edip çocuklarınız acı seviyorsa kırmızı pul biber ve acı biber salçası ekleyin. İçli köfteleri, yanına bu sosu koyarak servise sunun.

Malzeme listesi

-500 gr orta yağlı köftelik kıyma
-2 çay bardağı ince bulgur
-Yarım çay bardağı irmik (Un da kullanabilirsiniz.)
-1 çay bardağı dövülmüş ceviz
-1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş olmalı.)
-1 adet yumurta
-Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası (1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz.)
-1 çay kaşığının ucuyla tuz, kimyon, karabiber
-1 çay bardağı sıvıyağ
Sos için;
-4 yemek kaşığı domates püresi
-1 diş sarmısak
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı kuru nane ya da kuru fesleğen
-İsterseniz, 1 çay bardağı ceviz içi

Yazarlar Ana Sayfa
Haberlerak partiFenerbahçebinali yıldırımGalatasarayburçniobeistanbul