İkizleri terör ayırdı

Güncelleme Tarihi:

İkizleri terör ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 23:16

HAKKÂRİ Çukurca’daki operasyonda teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu dün 04.00 sıralarında Yozgatlı Uzman Çavuş Gökhan Peker şehit oldu.

Haberin Devamı

2 asker de yaralandı. Gökhan Peker, ikizi Uzman Çavuş Ertan Peker ile aynı dönemde TSK’ya girmişti. Hakkâri’de görev yapan ikizler bugüne kadar hiç ayrılmamıştı. Şehidin babası Yetiş Peker, “Vatan için canımız feda olsun. Daha 2 senelik evli, ben eşine ne diyeyim? Bu vatan bizim” dedi. 

VEDA GÜNÜ
HAKKÂRİ Şemdinli’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan er Emre Karagöz (24) için dün Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Yurdagül, babası Refik, 3 kardeşi, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bazı bakanlar, kuvvet komutanları, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Yurdagül, oğlunun arkasından el sallayarak “Kuzum yavrum ciğerimi yaktın” diye feryat etti. Şehit Karagöz gözyaşları arasında uğurlandı.

GÖNÜLLÜ GİTMİŞTİ
Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesindeki çatışmada şehit olan askerlerin aileleri büyük acı yaşıyor. Uzman Çavuş Mustafa Özdemir Samsunluydu. Evli ve iki çocuk babasıydı. Şehit babası Hicabi Özdemir, “Operasyona gittiğini biliyorduk ama 2-3 gündür haber alamıyorduk. Gönüllü olarak gitti zaten” dedi.

Tendürek şehidi Uzman Çavuş Abuzer Doğan Kayseriliydi. Babası çalışmak için şehir dışında olduğu için acı haber annesi Fatma Doğan ve 3 kardeşine verildi. / Selahattin SÖNMEZ/ANKARA-DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!