İkizler yedi yıl sonra karşı karşıya

Güncelleme Tarihi:

İkizler yedi yıl sonra karşı karşıya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 10:51

Darmstadt ile Augsburg arasında oynanacak maçta Hamit ve Halil Altıntop kardeşler rakip oluyor. Orta sahada defans ağırlıklı oynayan Hamit, yine orta sahada hücum ağırlık oynayan Halil’i durdurmak için gerektiğinde faul yapmaktan kaçınmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA’da 22. hafta maçları bugün, yarın ve pazar günü oynanacak. Haftanın açılış maçında Wolfsburg Werder Bremen’i ağırlıyor. Kuzey derbisi bugün saat 20.30’da Wolfsburg’un sahasında oynanacak. Haftanın en ilginç karşılaşması Darmstadt ile Augsburg arasında oynanacak. Maçı ilginç kılan ise iki Türk kardeş futbolcunun birbirine rakip olması. İkiz kardeşler Halil Altıntop ile Hamit Altıntop bu maçta karşı karşıya geliyor. İki futbolcu en son yedi yıl önce bir lig maçında rakip olmuşlardı. Hamit ile Halil kardeşler 34 yaşındalar. Hamit orta sahada defans ağırlıklı oynuyor. Halil orta sahada hücum ağırlık görev yapıyor. İkiz kardeşler Wattenscheid ve Schalke’de beraber oynadılar. Yedi yıl aradan sonra yeniden bir lig maçında karşı karşıya geliyorlar. Hamit Darmstadt formasıyla Halil de Augsburg formasıyla yarın takımlarına üç puan kazandırmak için ter dökecek. İkiz kardeşin maç öncesi birbiriyle takımlarının hangi taktikle oynayacaklarını konuşup konuşmadıkları en çok merak edilen konu. Hamit bu soruya açıklık getirdi. Hamit “Takım hangi taktikle oynayacak veya diğer şeyleri konuşmayız. Gizli kalması gerekenleri açıklamayacak kadar mantıklıyız” dedi. İkiz kardeşleri sık sık birbiriyle karıştırılıyorlar. 34 yaşındaki ikizler bu durumdan rahatsız değiller. Hamit “Çok sık karıştırlar. Darmstadt’ta bile insanlar bana Halil diye sesleniyor” derken Halil ise “Türkiye’de daha çok beni kardeşimle karıştırıyorlar. Orada beni Hamit zannediyorlar. Hamit Türkiye’de milli takımda oynadığından dolayı çok tanınıyor” dedi.

Haberin Devamı

ANNEM MAÇLARIMIZI İZLEMEZ

Hamit ile Halil’in yarın karşı karşıya geleceği karşılaşmaya anneleri gitmeyecek. Hamit “Annem maçlarımızı izlemez. Maçtan sonra bizim sağlık durumumuzun iyi olduğunu öğrendiğinde mutlu olur” derken Halil ise annesiyle ilgili şunları söyledi: “Annem biz Wattenscheid’da oynarken başlangıçta bir kez maçımızı statta izledi. Bu ona yetti. Bir daha da hiç statta gelmedi. Oğullarının ikili mücadelelerde sakatlanmasına dayanamıyor. Çok geriliyor. Maçtan sonra karşılamanın sonucu öğrenmesi ona yetiyor. Bir de bizim iyi olduğumu öğrendi mi tamam” dedi.

Haberin Devamı

GEREKİRSE FAUL YAPARIM

Yarın oynanacak maç hem Darmstadt hem de Augsburg açısında çok önemli. Alt sıralarda bulunan iki takımın da galibiyete ihtiyacı var. Sahada ikilinin nasıl bir mücadeleye gireceğine ilişkin ise Hamit duygularını şöyle ifade etti. “Cumartesi onunla karşılıklı oynayacak olmamamız bir şeyi değiştirmez. Halil ile maçtan önce birbirimizi kucaklayacağız. Sonra da tamamen maça konsantre olacağız. Maçı kazanmak için Halil’e faul yapmam gerekiyorsa yapmaktan kaçınmam. Sahada aramızda tartışma da çıkabilir. Birbirimize kızabiliriz de. Gençken karşılıklı oynadığımızda birbirimize çok sert fauller yaptık. Birbirimizle sözlü kavgamız da oldu” dedi.
Halil ile Hamit’in karşı karşıya geleceği karşılaşma yarın saat 15.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

HAFTANIN PROGRAMI

BUGÜN
Wolfsburg – W. Bremen (15.30)

YARIN
B. Münih – Hamburg (15.30)
Leverkusen – Mainz (15.30)
Darmstadt – Augsburg (15.30)
Freiburg – Dortmund (15.30)
RB Leipzig – Köln (15.30)
Hertha – Frankfurt (18.30)

PAZAR
İngolstadt – M’Gladbach (15.30)
Schalke – Hoffenheim (17.30)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!