İkiz kuleler olmayınca

SAMSUNSPOR iyi bir ekip. F.Bahçe önünde temkinli bir mücadele verdi. O yüzden, Samsunspor'un hakkını vermek lazım. Ama F.Bahçe'nin daha üstün oynadığını ve mücadele gücünün rakibinden çok daha fazla olduğunu da unutmamak gerekiyor.

F.Bahçe bu maçta, iki uzun savunma oyuncusunun, Servet ve Luciano'nun yokluğunu, hem defansta hem de hücumda çok fazla hissetti. Bu iki oyuncunun eksikliğini - özellikle Fenerbahçe'nin en önemli silahının duran toplar olduğunu düşünürsek- diğer oyuncular dolduramadı.

Samsunspor'un golünden önce kesinlikle faul vardı. Fenerbahçe'nin golü ise bir Alex klasiğiydi. Samsunspor gibi takımlar 3 büyüklere karşı verdikleri mücadelelerde hep daha canlı daha istekli oynuyorlar. Ama ne gariptir ki, bir-iki hafta sonra kendisinden daha güçsüz bir takımdan fark da yiyebiliyorlar. Bu da büyük takımların dezavantajı. Samsunspor beraberliği Fenerbahçe için elbette büyük bir kayıp. Ama sanıldığının aksine çok da önemli değil. Çünkü Fenerbahçe bu kayıpları çok rahat telafi edebilecek güçte.

KOMPLO TEORİSİ

ANELKA'NIN gelişiyle ilgili bazı yorumları hayretle okuyorum. Futbolcular, teknik direktörler, hatta siyasi köşe yazarları bile Anelka ile iligili çeşitli yorumlarda bulunuyorlar. Benim hayretle karşıladığım konu ise Anelka gibi bir yıldızın tartışılması. Üstelik kendini tüm dünyada kanıtlamış bu genç yıldızın, daha bir maç bile oynamadan hakkında komplo teorilerinin üretiliyor olması da çok ilginç.

G.Saray'ı tanır

BAZI
G.Saraylı taraftarlar, "Anelka basın toplantısında Türkiye'den G.Saray'ı tanıyorum dedi. Ama bu sözleri tercüme edilmedi" diyorlar. Bunca şaşılacak bir şey yok. Çünkü dünyanın her yerinde tüm Fenerbahçeliler, G.Saray'ı tanır. Fenerbahçeli Anelka'nın da, G.Saray'ı tanıyor olması, onları gururlandıyor olmalı ki, bu konu üzerinde çok duruyorlar. Halbuki bu konular ve anlamsız kahinliklerle uğraşmak yerine tüm sporseverlerin böyle bir yıldızı transfer ettiği ve Süper Lig'in imajını parlattığı için Fenerbahçe'ye teşekkür etmesi gerekiyor.

Yürüyen merdiven

BİR merdiven tartışmasıdır gidiyor. Tribünlerdeki merdiven boşluklarının görünmesi uygulanmasına bazı maçlarda uyuluyor bazı maçlarda ise uyulmuyor. Nitekim dün akşam Samsun'da da bu kural ihlal edildi. Bence bunu önlemenin tek yolu yürüyen merdivenlerdir. Evet biraz pahalı ama federasyon bunu uygulamaya koyarsa hiç sorun kalmaz..

Doğru yanlış

DAHİ Daum
'un, Anelka'yı Samsun deplasmanına götürmesi -futbolcularla kaynaşması açısından- doğru ancak daha hazır olmadan sahaya sürmesini ise yanlış buluyorum.

MAÇIN ADAMI: 1- Önder 2- Alex 3- Selçuk
Yazarın Tüm Yazıları