İkiz kardeşler aynı fakülteyi kazandı

Güncelleme Tarihi:

İkiz kardeşler aynı fakülteyi kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 18:03

İkiz kardeşler aynı fakülteyi kazandı

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) - KARABÜK'te anaokulundan bu yana aynı okullarda eğitimlerini sürdüren 19 yaşındaki ikiz kardeşler Berk ve Fatih Örücü, üniversite sınavında da aynı fakültenin aynı bölümünü kazandı.
Anaokulundan bu yana eğitim hayatlarına birlikte devam eden ikiz kardeşler Berk ve Fatih Örücü, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) yüksek puan alarak hayalini kurdukları mühendislik fakültesini kazandı. Berk Örücü 3'üncü tercihi olan Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazanırken, ikiz kardeşi Fatih Örücü'de 2'nci tercihindeki aynı bölümü kazandı. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazanan ikiz kardeşler, bugün fakülteye gelerek kayıtlarını yaptırdı.
Eğitim hayatına başladıkları anaokulu'ndan bu yana birlikte aynı okullarda okuduklarını belirten Fatih Örücü, "Üniversiteyi de beraber okumak istedik. YGS ve LYS’ye farklı salonlarda girmiş olsak da ikimiz de aynı puanı alarak aynı bölüme yerleştik. Ailemizde birçok kişi mühendis olarak çalışıyor. Biz de mühendislik fakültesi istiyorduk. Öğretmenlerimizin ve büyüklerimizin tavsiyesiyle de makine mühendisliği bölümünü tercih ettik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!