İkisi de istifa etsin

Güncelleme Tarihi:

İkisi de istifa etsin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 00:00

Trabzonspor Asbaşkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun kaosa sürüklendiğini belirterek, "Bugün gelinen noktanın tek sorumlusu Mehmet Ali Şahin’dir. Özhan Canaydın da kişisel çıkarları uğruna kulüplere ihanet etti. İkisi de istifa etmelidir" dedi.

FUTBOL Federasyonu’nun hemen seçime gitmesi yönünde tavsiye kararı alınan son Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında bu öneriye karşı oy kullanan ve toplantıyı terkeden Trabzonspor Asbaşkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın’ı ağır sözlerle eleştirdi. Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği’nin en son yapılan toplantısında, 1.5 ay önce alınan kararın aksine Futbol Federasyonu’nun olağanüstü genel kurula gitmesi yönünde tavsiye kararı aldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

Siyasi tehdit vardı

"Son toplantıda baktık ki, gidişat bunun tam tersi yönde. İçeride siyasi baskı yoktu, siyasi tehdit vardı. İçeride bir anlamda belediyeler tarafından yönetilen, tüm maddi gelirleri belediyelere bağlı 7 kulüp temsilcisi vardı. Eğer Özhan Canaydın o toplantıda isteseydi, dirayetli davranabilseydi, Türk futbolunu kaostan kurtaracak bir toplantı olabilirdi. Toplantı başlarken verdiği sözün tamamen aksine hareket ederek, güvenilmeyeceğini gösterdi. Kişisel çıkarlar uğruna hem diğer kulüplere ihanet etti, hem de Türk futbolunu kaosa sürükledi. Canaydın bu davranışıyla birliğe hizmet edemeyeceğini göstermiştir. Bunun için de Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etmelidir."

Hacıosmanoğlu, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in de istifa etmesi gerektiğini öne sürerek, "Artık Kulüpler Birliği inanılırlığını yitirmiştir. Mehmet Ali Şahin, spor bakanlığı konusunda sınıfta kalmıştır. İsteseydi iletişim yoluyla bu sorunu daha uzlaşmacı yollarla çözebilirdi. Ama o öteki yolu tercih etti. Bugün gelinen noktanın tek sorumlusu Mehmet Ali Şahin’dir. Ve biran önce görevinden istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım haklı çıktı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı Kulüpler Birliği toplantısına katılmadığı için takdir ettiğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Aziz Yıldırım bu toplantıya katılmayarak tutarlı davranışını sürdürdü ve bir kez daha haklı çıktı. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!