İkinciliği başarı saymıyor

Haberin Devamı

İlk duyduğumda ‘Nasıl oluyor?’ diye sormadan edememiştim. Foça’da, Ortadoğu’nun ‘ilk gönüllü sağım çiftliği’nin kurucusu Emre Vural’ı tanıyıp ayrıntılar ortaya çıkınca, İzmir için, sektör için yaratılan bu başarının gururuna ortak oldum diyebiliriz. O, süt ve süt ürünleri sektöründe 1919’da dedesi İbrahim Faik Vural’la başlayan hizmet ve kalite yarışının üçüncü kuşaktan sportmen temsilcisi. Lisanslı yüzücülüğün yanı sıra İzmir ikinciliği olan bir atlet ve 2006’da İzmir’de şampiyonlar şampiyonu ünvanını kazanan usta bir otomobil yarışçısı. Yoğun iş temposu nedeniyle artık pistlerden uzak olsa da, içindeki yarış heyecanını, bugün, kendi işinde ve elleriyle büyüttüğü Vurallar Süt Ürünleri ile Karşıyaka’da geçtiğimiz yaz hizmete açtığı Emre Vural Çiftliği’nde “Mutlu inekler ve doyumsuz lezzetler” sloganıyla geleceğe taşıyor. Geçmişte Menemen Ticaret Odası’nda meclis başkanlığı yapan ve halen İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak sektör için var gücüyle çalışmaya devam eden, morfolojik değerlendirme uzmanı ve ineklerde güzellik yarışması hakemliği sertifikasının İzmir’deki tek sahibi Emre Vural, bu yoğun tempoya nasıl dayanıyor diye merak etmemek de mümkün değil. Gün içinde en az 5 kez tükettiği ballı yoğurt, sadece 4.5 saat uyuyan Emre Bey’in vitamin iksiri diyebiliriz. İşte, ayrıntılar...

Haberin Devamı

KİMDİR
Adı: Emre Vural
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1973
İşi: Vurallar Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı, Emre Vural Çiftliği kurucusu, İzmir Damızlık Birliği Yönetim Kurulu Üyesi
Eğitimi: Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Medeni durumu: İlkokul öğretmeni Elvin Viral’la evli. Defne adında bir kızı var.

HAYAT FELSEFESİ
Zor diye bir şey yoktur, imkansız da biraz zaman alır.

OTOMOBİL
Kemeri takmadan hareket etmem

* İlk arabam beyaz renkli 1994 model Hyundai Excel’di. Şu an 2005 model Jeep Grand Cherokee kullanıyorum. Aslında iki otomobilim vardı. Yeni yatırımlara girince birini sattım. Hiç şoför kullanmadım. Kesinlikle kurallara dikkat ederim. Emniyet kemerini hangi mesafe olursa olsun mutlaka takarım. Yanımda seyahat edenleri de takmaları konusunda uyarırım. Aracın seri ve güvenli olması benim için önemli.

Haberin Devamı

İkinciliği başarı saymıyor

BESLENME
Süt ürünleriyle hayat buluyorum

* Güne çok erken başlarım. 450 gramlık bardağım var, kalkar kalkmaz buz gibi su içerim. Kahvaltısız dışarı çıkmam. Süt mutlaka bulunur. Günde en az 5 porsiyon ballı yoğurt tüketirim. Çiftlikte isem dalından biber ve çeri domates koparırım. Tadına doyamam. Genelde peynir, karpuz, yoğurt yerim. Süt ürünleriyle hayat buluyorum.
* Öğlenleri özellikle salata ve et çeşitleri yemekten hoşlanırım. Menemen’de bulunduğum zamanlarda ev yemekleri yapan bir lokanta var, orada yerim.
* Akşamları haftada en az bir kez balık yerim.
* Brokoli ve karnıbahar dışında yemek ayırmam. Kahvaltı hariç ekmek tüketmem.
* Eşimin müthiş mutfak bilgisi var. Mükemmel lezzetler yapar. Ben çok fazla mutfağa girmem. Ama mangalı kimseye bırakmam. Çok özel pişirme tekniklerim var.

MEKAN
‘Mutlu mu ayrılıyorum’ o önemli

Haberin Devamı

* Ailece Midpoint’e gideriz. Kichenette’yi de beğeniyorum. Nedeni kaliteli ve özenli hazırlanmış ürünleri olması. Foça’da önerebileceğim yer Fokai Balık. Boğaziçi Restoran’ın lezzetlerini de seviyoruz. İstanbul’da et konusunda favorim Nakkaş Restoran. Panayır da özel bir mekan bana göre.
* Bir mekanda öncelikle karşılama ve yer gösterimini önemserim. Servis ve sipariş için geçen süre, mekanın beklentiye cevap verme kapasitesi de dikkat etiğim diğer konulardır. Fiyat, kalite ve lezzet dengesi de önemli. Mekandan ayrılırken ‘Mutlu muyum, değil miyim’ ona bakarım.

SPOR
Şampiyonlar şampiyonluğum var

İkinciliği başarı saymıyor

* Şu an işimin yoğunluğundan dolayı hiçbir spora zaman ayıramıyorum. Aslında çok sportmen bir yapım var. İlkokulda yüzmeye merak saldım. 6 yıl lisanslı olarak yüzdüm. Katıldığım yarışmalarda hiçbir zaman ikinciliği başarı olarak kabul etmedim.
* Otomobil yarışlarına küçük yaşlardan beri ilgim var. Pistlere başlangıç serüvenim eskiye dayanıyor. Profesyonel olarak 2004’te başladım. 2006’da şampiyonluk sevinci yaşadım. Bütün yıl yapılan yarışlardaki puanlamalar sonucunda ödüle layık görüldüm. 2007’de go-kart endurans kategorisinde takım arkadaşımla birlikte çok zorlu bir yarıştan sonra birincilik kupasını kaldırdık. 2008’de kupa töreni yağışlı bir gecede pistte yapıldı. O gece go-kartta şampiyonların şampiyonu olarak da özel bir madalya aldım. Ancak iş temposu nedeniyle ara vermek zorunda kaldım.
* Adrenalini açığa çıkaracak her şey bana zevk veriyor.
* Fenerbahçeliyim.

Haberin Devamı

TATİL
Tatil beyni boşaltmak demek

* Kalıpların içine girmek beni sıkar. Herhangi bir yerde belli saatler arasında çalışan bir memur olamazdım. O nedenle tatili de anlık olarak değerlendirip karar veririm. Kafa dinlemek için eşim ve çocuğumla İstanbul Ağva’da Beyaz Ev’e gideriz. Müthiş ambiyansı ve sunumlarıyla birebir tercih ettiğim bir nokta. Yurtdışı iş gezilerimi de tatil olarak değerlendiriyorum. Yurtdışında en sevdiğim yerler Kanada ve Niagara. Tatil benim için beynin boşalması demek.

HOBİ
Kemer tokaları biriktiyorum

* El yapımı kemer tokası koleksiyonum var. Türkiye’de bulunmayan çıtçıtlı kemerlerim mevcut. Aynı kemerle farklı tokaları kullanabiliyorsunuz. Gittiğim fuarlarda ve yurtdışı ziyaretlerde satın alıyorum.

Haberin Devamı

KARİYER
İneklerin Süha Özger’misiyim

* Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum.
* İş yaşamıma bir beyaz eşya firmasında bölge satış yöneticisi olarak başladım. Sonra Doğanlar Köyü’ndeki çiftliğimizi, metropol içinde kalması sonucu taşımak zorunda kaldık. 1993’te Menemen’deki tesisimizin temellerini attık. Uzun yıllar orada çalıştıktan sonra, 2013’te Foça’da Vurallar Süt Ürünleri’ni kurduk.
* 30 dekarlık alana kurulu, içinde çeşitli meyve ağaçlarının bulunduğu, ürünlerini kendi markamızla satabileceğimiz zeytinliğimiz de var.
* Mandalina, portakal, şaraplık üzüm ve gezen tavuklardan günlük yumurta üretiyoruz.
* Günlük 250 sağımlık kapasitemiz var. Ortadoğu’nun ilk gönüllü sağım sistemini uyguluyoruz. Nasıl insanlar sevdikleri işi yapınca, özgürce hareket edince başarılı oluyorsa hayvanlar da özgür iradeleriyle yem ve sularını tüketip kendi istekleriyle sağımları yapıldığında verimlilik artıyor.
* Tarım Bakanlığı’ndan 1999’da morfolojik değerlendirme uzmanlığı ve ineklerde güzellik yarışması hakemliği sertifikası aldım. İzmir’de bu konudaki tek hakem benim. İneklerin Süha Özger’misiyim. Yurtdışındaki fuar ve yarışmaları yakından takip ediyorum.
* İlk paramı ilkokul ikinci sınıfta mısır satarak kazandım. Sonraki yıl pide satmaya başladım. Halen 1919’da dedem İbrahim Faik Vural’la başlayan süt ve süt ürünleri sektöründeki çalışmalarımızı üçüncü kuşak olarak sürdürüyorum.
* Geçmişte Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanlığı yaptım. Menemen Süt Üretici Birliği’ni de o dönemde kurdum. Daha sonra İzmir Damızlık Birliği’nin seçimine girdim. Şu an yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyorum. İzmir çapında yaklaşık 12 bin 500 üyemiz var. Kuzey aksı bana bağlı.


GÜNE BAŞLANGIÇ

4.5 saat uyku yeter de artar

* 24.00’ten önce yatmam. En fazla 4.5 saat uyurum. Kalktıktan sonra en fazla yarım saat içinde hazırlanır ve evden çıkarım.

MODA
Renkler mevsimine göre değişir

* İnsanın giyim tarzı, enerjisini yansıtır. Resmi olmam gereken yerde resmi, günlük yaşantımda ise spor giyinirim. Kıyafetlerimi kendim alırım. Mevsimine göre her rengi severim.

TEKNOLOJİ
Hayatı müthiş kolaylaştırıyor

* Teknoloji doğru kullanıldığında işleri müthiş derecede kolaylaştırıyor. 3 telefonum var. Mail trafiğini ve çiftlikteki sistemleri cep üzerinden kontrol edebiliyorum, büyük rahatlık.

ASTROLOJİ
Pozitif enerjiye çok inanırım

* Terazi burcuyum. Burçlara genel olarak çok inanmam. Terazi için ‘dengeli dengesizlik’ derler, hakikaten öyle. Bizzat yaşadığım için biliyorum. Pozitif enerjiye inanırım. Sabah evden pozitif çıkarım. Evrende bu nedenle bana negatiflik yaklaşmıyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
Sevmeyen insanları da sevemez

İkinciliği başarı saymıyor

* Çiftlikte Golden, Husky, Hollanda çoban köpeğim, Rus finom ve ‘Aslan’ adında kangalım var. Bir de kızımın kedisi... Bence hayvanları sevmeyen insanları sevemez. Hayvanlara soru işaretiyle bakanlardan uzak dururum.

Yazarın Tüm Yazıları