İkinci kez canlı yayında kozlarını paylaştılar

Güncelleme Tarihi:

İkinci kez canlı yayında kozlarını paylaştılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 10:30

Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez sağdan aday adaylığı için ön seçime girecek 7 siyasetçi, perşembe akşamı, canlı yayında ikinci kez karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

BAZI televizyon kanallarının ortak yayınladığı ve yaklaşık 3 saat süren tartışma, güvenlik, terörle mücadele ve eğitim konuları üzerinde yoğunlaştı. Dış politikada ise Irak ve Suriye’de DEAŞ ile mücadele ön plana çıktı. BFM televizyon şirketinin tartışma sürerken yaptığı ankete göre seçmenin yüzde 34’ü Alain Juppe’yi, yüzde 24’ü Nicolas Sarkozy’yi ‘daha inandırıcı’ buldu.

İkinci kez canlı yayında kozlarını paylaştılar

ANKETLERE GÖRE JUPPE DAHA AVANTAJLI

Fransa’daki son kamuoyu araştırmaları da aday adaylığı yarışında Juppe’nin, Sarkozy’ye oranla daha şanslı olduğunu ortaya koyuyor. Diğer aday adaylarından eski başbakanlardan François Fillon, yine eski bakanlardan Bruno Le Maire ve Jean François Cope, eski Paris Belediye Başkan adayı Nathalie Kosciusko-Morizet ile Hıristiyan Demokrat Parti Başkanı Jean-Frederic Poisson’a bu yarışta fazla şans tanınmıyor. Adaylıkla ilgili ön seçimler, 20-27 Kasım’da gerçekleşecek. Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimi, 23 Nisan ve 7 Mayıs 2017 tarihlerinde iki turlu yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!