'İkinci kalkışma iddiası' yüzünden herkes oraya gitti

Güncelleme Tarihi:

İkinci kalkışma iddiası yüzünden herkes oraya gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 16:26

Sosyal medyada, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı" iddiası üzerine vatandaşlar kışla önünde toplandı, belediyeye ait kamyonlarca birliğin kapıları tutuldu. Askeri kaynaklar söz konusu iddianın doğru olmadığını, zırhlı araçların aküleri ile ateşleme mekanizmalarını harekete geçiren sistemlerin de söküldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Sosyal paylaşım sitelerinde "bir grup askerin tekrar kalkışma gerçekleştireceği" iddiasının yayılması üzerine bir grup vatandaş, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına geldi.

3 SAATTİR BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kamyonların da kışlanın tüm giriş kapılarını kapatacak şekilde park etmesinin ardından başlayan bekleyiş, yaklaşık 3 saattir sürüyor.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık grubun bekleyişi devam ederken, askeri yetkililer yaptıkları açıklamada, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

“AKÜ VE ATEŞLEME SİSTEMLERİ SÖKÜLDÜ”

"Tankların hareket hazırlığında olduğu" iddialarını kesin bir dille yalanlayan yetkililer, tüm tankların akülerinin ve ateşleme mekanizmalarını harekete geçiren sistemlerin söküldüğünü bildirdi.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığından darbe sürecine destek veren isimlerin temizlendiğini vurgulayan askeri yetkililer, mevcut personelin devlet ve millet yanlısı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“DARBEYE DESTEK VERENLER TEMİZLENDİ”

Öte yandan dışarıda bekleyen kalabalık grupla nizamiyede nöbet tutan askerler arasında zaman zaman diyaloglar da yaşandı.

Nizamiyeye gelen bir subay kalabalığa seslenerek, halktan çekincelerinin olmadığını, onları kışla önünde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Buradan halkımıza bir sıkıntı gelmeyeceğine emin olabilirsiniz, bunun için kanımızın son damlasına kadar mücadele ederiz" diyen subay, darbeye destek verenlerin birlikten temizlendiğini vurguladı. Askerin sözleri kalabalık grup tarafından alkışlarla karşılandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi araçları ve kalabalık grubun kışla önündeki bekleyişi sürüyor.

 

BAKMADAN GEÇME!